Arafat, despre un pacient externat la cerere: Acum este cu oxigenare 70% şi dispnee. Să vedem dacă reuşeşte să-l scoată sau nu

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a vorbit, luni, despre cazul unui pacient care s-a externat la cerere, în urmă cu o săptămână, pentru că avea simptome uşoare, iar acum este „aproape comatos”, cu oxigenare 70% şi dispnee.

2524 afișări
Imaginea articolului Arafat, despre un pacient externat la cerere:  Acum este cu oxigenare 70% şi dispnee. Să vedem dacă reuşeşte să-l scoată sau nu

Arafat, la dezbaterile la legea carantinei: Pacient externat la cerere, acum este cu oxigenare 70% şi dispnee. Să vedem dacă reuşeşte să-l scoată sau nu

„Ultimul caz, acum 30-40 de minute, mesaj de la ora 15:45. COVID pozitiv, externat la cerere de la „Colentina”, cu simptome minore, la data de 6 (iulie - n.red.), acum este cu oxigenare 70%, cu dispnee (incapacitatea de a respira normal - n.red.), cu Glasgow coma score 8, adică aproape comatos şi s-a trimis de la Terapie Intensivă ca să poată să-l asiste şi să vedem dacă reuşeşte să-l scoată sau nu”, a povestit Raed Arafat, în cadrul dezbaterile legate de Legea carantinei şi a izolării, de la Comisia Juridică a Senatului.

Cazul, spune Arafat, nu este singular.

„Pe altul, acum o zi sau două, tot acelaşi serviciu l-a găsit acasă în stop cardiac. Echipele se expun resuscitând aceşti pacienţi care refuză internarea cu simptomele uşoare şi merg acasă, se agravează, nu sunt monitorizaţi adecvat, nu spun medicilor care este starea lor şi că că starea lor se agravează, se ţin până în ultimul moment, după care familia lor dă telefon la 112 să spună că bolnavul este agravat. Asta este o situaţia reală cu care ne confruntăm”, a adăugat sursa citată.

Pe de altă parte, în acelaşi context, şeful DSU a mai spus că „dacă asimptomaticul stă acasă, trebuie să aibă nişte reguli foarte clare”.

Luni, în Senat, se dezbate proiectul de lege ce vizează carantina şi izolarea.

Sute de oameni au protestat, în Piaţa Victoriei, duminică, faţă de măsurile impuse de Guvern şi de legea aflată în dezbatere.

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a spus, luni, că proiectul de lege ce vizează carantina şi izolarea nu va fi votat în Senar până când premierul şi ministrul Sănătăţii nu vor veni „să lămurească toate aspectele în discuţie în acest moment”.

Pe de altă parte, Guvernul a transmis că premierul Ludovic Orban nu a primit nicio invitaţie oficială la dezbateri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
arafat,
pacient,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici