Arafat: Două vase de salvare pentru zona Tulcea, achiziţionate din 2% pentru SMURD

Două vase de salvare, achiziţionate din 2% pentru SMURD, care vor opera în zona Tulcea, vor fi aduse din Olanda până la sfârşitul lui 2014, unul având şi capacitatea de stingere a incendiilor, a declarat, pentru MEDIAFAX, Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor.

212 afișări
Imaginea articolului Arafat: Două vase de salvare pentru zona Tulcea, achiziţionate din 2% pentru SMURD

Raed Arafat (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

"Pe lângă extinderea bazelor aeriene medicale la opt, tot în acest an, până la sfârşit, vom finaliza şi un alt proiect. Este vorba de bani colectaţi prin Fundaţiei pentru SMURD cu care vom cumpăra din Olanda două vase de salvare. Unul va fi donat, cu aprobarea vicepremierului Gabriel Oprea, staţiei de pompieri de la Crişan, judeţul Tulcea. Acesta este un vas rapid care are şi capacitate de stingere a incediului", a spus secretarul de stat Raed Arafat, precizând că acest vas are nouă metri lungime şi trei metri lăţime, spaţiu pentru preluarea a patru persoane, va fi dotat cu targă şi cu elipamente medicale pentru intervenţie de urgenţă şi are o capacitate de stingere a incendiilor de 800 de litri pe minut.

Cel de-al doilea este un vas de salvare pe pernă de aer (hovercraft sau aeroglisor) în care există locuri pentru trei cadre medico-sanitare şi pentru o targă de salvare. Lungimea vasului este de 8,5 metri, iar lăţimea de 2,5 metri.

"Cele două vase vor deveni operaţionale spre ultimul trimestru al anului 2014, probabil în octombrie. Am plătit deja jumătate din sumă. Cu aceste două vase am ameliorat flota medicală de urgenţă a Ministerului Administraţiei şi Internelor", a mai spus Raed Arafat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici