Arafat, după tragedia de la Târgu Cărbuneşti: „Şi alte ţări s-au confruntat cu problema oxigenului”

Problema oxigenului este una reală şi s-au confruntat cu ea şi alte ţări în perioadele de vârf ale pandemiei de COVID-19, a declarat, vineri seara, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), dr. Raed Arafat, după tragedia de la Târgu Cărbuneşti, unde patru oameni au murit.

846 afișări
Imaginea articolului Arafat, după tragedia de la Târgu Cărbuneşti: „Şi alte ţări s-au confruntat cu problema oxigenului”

Arafat, după tragedia de la Târgu Cărbuneşti: „Şi alte ţări s-au confruntat cu problema oxigenului”

Raed Arafat a spus, vineri, la Digi 24, că problema apărută la Spitalul din Târgu Cărbuneşti a fost din cauza lipsei oxigenului.

„Iniţial ni s-a zis că a fost o problemă tehnică la stocator. Acesta e primul telefon care l-am primit, acum înţeleg că se investighează dacă nu au fost alte probleme, de exemplu că acest stocator a rămas fără oxigen. Aceste stocatoare sunt monitorizate la distanţă, din ce ştiu. Nu ştim care este situaţia. Aceste stocatoare mari sunt puse de firme care au contracte şi care le monitorizează de la distanţă”, a spus şeful DSU.

Întrebat cum se poate întâmpla o astfel de situaţie, în care spitalul rămâne fără oxigen, Arafat a răspuns: „consumul estimat nu poate fi consumul utilizat”.

„Urmează cei care investighează să vină cu date. Ulterior am primit că de fapt aparatul a început să funcţioneze normal. Se va investiga şi nu se va ascunde nimic. Problema oxigenului este una reală cu care s-au confruntat multe alte ţări, în perioadele de vârf”, a explicat dr. Arafat.

Potrivit şefului DSU, în România sunt două firme principale care livrează oxigen la toate spitalele din România şi mai este o firmă mai mică care livrează la spitalele din zona Bucureşti şi zona limitrofă.

„Aceste companii, dimensionate la ce au avut activitate obişnuită, au crescut recent activitatea lor, dar foarte greu îmi vine să cred că au reuşit să crească capacitatea ca să poată să facă faţă la ce este astăzi”, a mai spus şeful DSU.

Spitalul din Târgu Cărbuneşti, judeţul Gorj, a rămas fără oxigent timp de trei ore, a declarat prefectul judeţului, Marcel Iacobescu, la Aleph News. Firma care trebuia să asigure alimentarea era pe drum când s-a întâmplat tragedia, la ora 7.00, programarea pentru alimentare fiind stabilită pentru ora 10.00. Patru oameni au murit şi se fac cercetări pentru a se stabili dacă aceştia au decedat din cauza afecţiunilor sau din cauză că spitalul a rămas fără oxigen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici