Arafat: Intervenţia de la Colectiv, singura de care lumea se plânge

Directorul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, spune că intervenţia de la Colectiv este singura din România de care lumea se plânge, cu toate că s-a desfăşurat în parametri.

1001 afișări
Imaginea articolului Arafat: Intervenţia de la Colectiv, singura de care lumea se plânge

Arafat: Intervenţia de la Colectiv, singura de care lumea se plânge

Prezent la Constanţa la invitaţia Asociaţiei Elevilor din Constanţa la a doua ediţie a evenimentului „Dialog despre Viitor”, Raed Arafat le-a vorbit acestora despre înfiinţarea SMURD şi despre începuturile şi dezvoltarea serviciului.

El le-a spus acestora şi despre intervenţia din noaptea de 30 octombrie 2015, de la clubul Colectiv, menţionând că este singura intervenţie a paramedicilor „de care se plânge lumea”, deşi se poate demonstra că „a fost în parametri”.

„Accidentul mare care a fost pe autostradă acum aproximativ un an şi jumătate! A intervenit la el Ialomiţa, Călăraşi, Bucureşti, nu ştiu câte maşini de intervenţie au fost. Deci nimeni nu s-a plâns de intervenţie. Singura intervenţie care lumea se plânge de ea, dar fără să ştie ce se vorbeşte, este intervenţia de la Colectiv. Dar putem demonstra orice secundă că intervenţia de la Colectiv era în parametri. Chiar peste parametri care ar fi putut să facă alte ţări din jurul nostru”, a declarat Arafat.

El a menţionat chiar că intervenţia a fost apreciată mai mult de alte ţări decât în România, unde nu se înţelege că incidentul de la Colectiv „nu a fost o urgenţă obişnuită”.

„Sunt mai mulţi din Franţa, din Belgia, din alte ţări care s-au confruntat cu astfel de situaţii sau de alt tip, terorism, care zic că România a reacţionat extraordinar. Şi în România sunt unii care spun <Nu, intervenţia era nepotrivită!>, dar nimeni nu poate să ne spună de ce. Şi nimeni nu înţelege că a fost un dezastru, nu a fost o urgenţă obişnuită. Urgenţa obişnuită este când ai pentru fiecare pacient resurse, dezastrul este când ai 200 şi oricum eşti depăşit, asta înseamnă un dezastru, o catastrofă şi acolo într-adevăr a fost o catastrofă”, a explicat secretarul de stat.

Raed Arafat a mai spus că nicio ţară din jurul României nu are capacitatea de intervenţie în caz de urgenţă pe care o are ţara noastră, comparând serviciile noastre de urgenţă cu cele din Germania sau Franţa.

”Singura ţară din toate ţările din jurul nostru care mai are elicoptere de intervenţie este Ungaria. În Moldova noi mergem, Bulgaria încă nu a făcut şi gândeşte, Serbia nu. Deci, totuşi, România a evoluat şi a făcut paşi imenşi comparativ cu ţările din jurul ei. În Ungaria pompierii nu fac aceste chestii, ei sunt în urma noastră cu anumite aspecte. Noi ne comparăm cu sistemele din Franţa şi Germania la acest moment. Nu o spun eu, o spun alţii, care ştiu sistemul nostru foarte bine. Dotările sunt dotări ultra complexe, fără ele poate că multe vieţi ar fi fost pierdute”, a mai declarat secretarul de stat, Raed Arafat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici