Arafat: ISU Prahova a trimis un ATV la Cota 1400 din Bucegi, pentru o pacientă

ISU Prahova a trimis la Cota 1400 din Bucegi un ATV cu targă şi echipaj SMURD, care va aduce la Sinaia o femeie cu hipertensiune, a declarat duminică, pentru MEDIAFAX, ministrul Sănătăţii, Raed Arafat.

233 afișări
Imaginea articolului Arafat: ISU Prahova a trimis un ATV la Cota 1400 din Bucegi, pentru o pacientă

Arafat: ISU Prahova a trimis un ATV la Cota 1400 din Bucegi, pentru o pacientă (Imagine: Ionel Iancu/Mediafax Foto Arhiva)

"Este vorba despre un ATV şenilat, aflat în dotarea ISU Prahova. ATV-ul are şi o targă care se acoperă cu o prelată. Echipajul SMURD consultă pacienta şi apoi o va aduce în Sinaia. Din fericire, ATV-ul a urcat foarte bine prin zăpadă", a mai spus ministrul Sănătăţii

Turiştii cazaţi la hotelul de la Cota 1400 din Masivul Bucegi şi la celelalte cabane au fost sfătuiţi, duminică după-amiază, să nu plece din cabane, întrucât drumurile care coboară de pe munte spre staţiunile de pe Valea Prahovei sunt blocate din cauza zăpezii.

Astfel, drumul care face legătura între Sinaia şi Cota 1400 din Bucegi este complet blocat din cauza stratului de zăpadă care atinge 60 de centimetri, iar turiştii cazaţi la hotelul de la 1400 nu au nicio posibilitate să coboare de pe munte.

Printre cei blocaţi la Cota 1400 se număra şi o turistă operată care avea nevoie de un medicament, însă nu putea să ajungă la farmacie.

Potrivit lui Dan Trif de la Salvamont Sinaia, un salvamontist a încercat să urce spre Cota 1400 cu snowmobilul, dar nu a reuşit, din cauza zăpezii.

Şi turiştii din celelalte cabane şi hoteluri din Masivul Bucegi au fost sfătuiţi să nu plece, pentru că drumurile spre staţiuni sunt blocate.

Potrivit salvamontiştilor, în unele zone de pe munte stratul de zăpadă atinge înălţimea unui om, iar pe toate văile din Bucegi există risc maxim de producere a unor avalanşe. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici