Arafat: Tudor Ciuhodaru a distrus SMURD Iaşi

Deputatul UNPR, doctorul Tudor Ciuhodaru, numit consilier onorific la Ministerul Sănătăţii pe probleme de urgenţă, a distrus SMURD Iaşi, a declarat, marţi, Raed Arafat, precizând că se gândeşte la ce se va întâmpla cu urgenţa şi că speră ca profesioniştii să fie ascultaţi.

2035 afișări
Imaginea articolului Arafat: Tudor Ciuhodaru a distrus SMURD Iaşi

Arafat: Tudor Ciuhodaru a distrus SMURD Iaşi (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, a anunţat că l-a desemnat pe doctorul Tudor Ciuhodaru, de la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iaşi, consilier onorific pe probleme de urgenţă.

Subsecretarul de stat demisionar Raed Arafat a declarat că se gândeşte deja ce se va întâmpla cu sistemul medical de urgenţă după ce a aflat că a fost numit consilier "cel care a distrus SMURD-ul la Iaşi".

"Nu am plecat ca să părăsesc sistemul, ci ca să vorbesc. Am văzut ce consilier a fost adus, cel care a distrus SMURD-ul la Iaşi. Mă gândesc ce se va întâmpla cu urgenţa, sper ca profesioniştii să fie ascultaţi", a spus Raed Arafat.

El a precizat că ţine cu bolnavul şi cu sistemul care deserveşte pacientul, dar a aplica concurenţa în urgenţă este cel puţin straniu. Raed Arafat susţine că nu poţi lua un model dintr-un sistem de urgenţă şi să îl aplici în altă ţară fără să vezi care este impactul acestuia.

"În România, sectorul de urgenţă este unul dintre cele mai stabile sectoare, este continuu controlat. Prin noua lege există riscul vulnerabilizării sistemului la dezastre şi catastrofe", a mai spus fostul subsecretar de stat.

El a spus că pleacă trist că nu a terminat ceea ce şi-a propus, dar cu fruntea sus pentru că şi-a spus punctul de vedere, iar obiecţiile faţă de noua Lege a sănătăţii nu va conteni să şi le susţină.

"Astăzi mi-am depus demisia la domnul prim-ministru. Nu reproşez nimic, am fost ajutaţi de Guvern. Cred că trebuie ascultată părerea unor experţi, mai mult decât a altora care au spus doar că doctorul Arafat este împotriva reformei", a adăugat Raed Arafat.

Potrivit lui Arafat, actuala Lege a sănătăţii prevede timpi de reacţie, respectiv de ajungere la caz, pentru fiecare segment de urgenţă, în schimb în proiectul noii legi toate aceste prevederi dispar.

Premierul Emil Boc a semnat demisia lui Raed Arafat din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, după ce acesta şi-a anunţat public decizia de a se retrage din post, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Deputatul UNPR Tudor Ciuhodaru a venit, marţi, la Ministerul Sănătăţii, la intrarea în sediul instituţiei declarând că a fost şi la Cotroceni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici