Arafat, vizită-fulger de verificare la Spitalul modular din Pipera. Când vor fi primiţi primii pacienţi

  • Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat că Spitalul modular din Pipera se va deschide marţi. La început unitatea medicală nu va funcţiona la capacitate maximă.
  • Tot marţi ar trebui să se deschidă Spitalul modular Leţcani din judeţul Iaşi. Acesta are o capacitate maximă de 256 de pacienţi.
890 afișări
Imaginea articolului Arafat, vizită-fulger de verificare la Spitalul modular din Pipera. Când vor fi primiţi primii pacienţi

Raed Arafat, însoţit de prenierul Florin Cîţu, a făcut o vizită fulger la Spitalul modular din Pipera, iar la intrare a declarat că unitatea se va deschide treptat începând de marţi.

De marţi sperăm că o să înceapă să primească pacienţi”, a declarat şeful DSU.

Spitalul modular din Pipera are capacitatea maximă de 374 de paturi cu oxigen, dar într-o primă etapă în interior vor fi primiţi doar 100 de pacienţi.

Am fost să verific stadiul lucrărilor de la spitalul modular Pipera şi să mă asigur că devine funcţional cât mai repede, chiar zilele acestea. Primii pacienţi, aproximativ 100, vor putea fi îngrijiţi la Pipera începând de marţi. În două săptămâni, vor fi 374 de paturi cu oxigen pentru bolnavii COVID, ceea ce înseamnă că reducem presiunea de pe UPU”, a explicat Florin Cîţu, prin intermediul unui mesaj trimis pe Facebook.

Concentratoarele de oxigen vor ajunge la spital luni dimineaţă, iar personalul va fi format din angajaţi ai Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, dar şi din afara organizaţiei.

Tot marţi, Spitalul modular de la Leţcani, judeţul Iaşi, va avea primii pacienţi. Unitatea va avea conducere militară, dar în interior vor fi şi medici civili.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici