Arafat vrea mai mulţi români vaccinaţi. Impactul campaniei de imunizare este afectat de noile tulpini

  • Raed Arafat: Au apărut tulpini noi, se schimbă impactul campaniei de imunizare
  • Impactul campaniei este afectat de noile tulpini care se transmit mai uşor
  • Arafat spune că trebuie crescut rapid numărul celor vaccinaţi
3183 afișări
Imaginea articolului Arafat vrea mai mulţi români vaccinaţi. Impactul campaniei de imunizare este afectat de noile tulpini

Arafat vrea mai mulţi români vaccinaţi. Impactul campaniei de imunizare este afectat de noile tulpini

Campania de vaccinare merge înainte şi merge bine, cel puţin oficial. Însă pare că efectele întârzie să apară.

În mai puţin de două luni am trecut de la restricţii la relaxare parţială, iar acum ne întoarcem din nou în scenarii roşii şi la zone din ţară carantinate. 

Raed Arafat, şeful DSU, spune că impactul campaniei este afectat de noile tulpini, care se răspândesc mai uşor. Medicul spune că vaccinul nu acţionează instantaneu, ci abia la câteva zile după rapel, efectele sale încep să apară.

„Din păcate, nici virusul nu este cel care a fost acum un an. S-a schimbat, au apărut tulpini noi, se schimbă impactul. Avem o tulpină nouă care se răspândeşte mai repede. Vaccinul nu are un efect instantaneu. Aceasta este încă un motiv de ce trebuie luate măsurile mai rapid”, a explicat şeful DSU.

De asemenea, Arafat este de părere că trebuie crescut rapid numărul celor vaccinaţi. „Deci, asta înseamnă că dacă începem acum să creştem numărul persoanelor vaccinate, un efect serios o să-l avem peste aproximativ două-trei săptămâni”, conchide Arafat.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici