Arestul la domiciliu, înlocuit cu controlul judiciar pentru Mircea Băsescu - decizie definitivă

Mircea Băsescu, care se afla în arest la domiciliu în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial, va fi cercetat sub control judiciar, însă are interdicţia de a părăsi judeţul Constanţa, a decis, miercuri, Curtea de Apel Constanţa, decizia fiind definitivă.

438 afișări
Imaginea articolului Arestul la domiciliu, înlocuit cu controlul judiciar pentru Mircea Băsescu - decizie definitivă

Mircea Băsescu (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Curtea de Apel Constanţa a decis, miercuri, ca Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână să fie cercetaţi sub control judiciar în dosarul în care sunt judecaţi pentru trafic de influenţă, respectiv complicitate la trafic de influenţă, păstrând astfel decizia Tribunalului Constanţa în cazul celor doi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Decizia instanţei este definitivă.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au cerut, săptămâna trecută, Tribunalului Constanţa, înlocuirea arestului la domiciliu cu controlul judiciar. Instanţa a admis solicitările acestora, însă decizia a fost atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Astfel, Mircea Băsescu nu are voie să părăsească judeţul Constanţa şi să se apropie sau să comunice cu participanţii la comiterea infracţiunilor şi cu martorii din dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial. La rândul său, Marian Căpăţână nu poate părăsi municipiului Bucureşti şi nu se poate apropia de participanţii la comiterea infracţiunilor şi de martorii din dosar.

De asemenea, cei doi trebuie să se prezinte la instanţă ori de câte ori sunt chemaţi, să informeze instanţa cu privire la schimbarea locuinţei şi să se prezinte la organele de poliţie desemnate cu supravegherea lor.

”În caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive”, a dispus Tribunalul Constanţa.

Mircea Băsescu este judecat, alături de Marian Căpăţână, în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial. Cei doi au fost arestaţi preventiv după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele fostului preşedinte al ţării.

În 26 noiembrie 2014, Curtea de Apel Constanţa a decis ca Mircea Băsescu, care se afla în arest preventiv din 20 iunie 2014, să fie judecat în arest la domiciliu, aceeaşi decizie fiind luată şi în cazul lui Marian Căpăţână.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au făcut mai multe solicitări pentru a fi judecaţi sub control judiciar, de fiecare dată cererile acestora fiind respinse de instanţă.

În 9 ianuarie 2015, Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au solicitat la Tribunalul Constanţa revocarea măsurii arestului la domiciliu, respectiv înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar.

În 14 ianuarie, Tribunalul Constanţa a decis ca Mircea Băsescu să rămână în arest la domiciliu, dar i-a permis să meargă la lucru două zile săptămânal. Procurorii au contestat decizia, însă două zile mai târziu Curtea de Apel Constanţa a respins contestaţia procurorilor DNA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici