Argeş: Copilul care va fi dus la Bucureşti fusese consultat vineri, dar părinţii au refuzat internarea

Copilul de un an şi o lună cu diaree acută care va fi transferat, sâmbătă, din Piteşti la Spitalul "Marie Curie” din Capitală, fusese consultat vineri la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, iar părinţii acestuia au refuzat internarea, însă sâmbătă au fost nevoiţi să se întoarcă.

2766 afișări
Imaginea articolului Argeş: Copilul care va fi dus la Bucureşti fusese consultat vineri, dar părinţii au refuzat internarea

Argeş: Copilul care va fi dus la Bucureşti fusese consultat vineri, dar părinţii au refuzat internarea (Imagine:Shutterstock)

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie din Piteşti, Adina Enescu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că băieţelul de un an şi o lună, cu probleme digestive, a ajuns vineri pentru un consult la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, dar părinţii acestuia au refuzat internarea.

Părinţii copilului au fost nevoiţi să se întoarcă la spital cu micuţul sâmbătă dimineaţa, deoarece starea acestuia s-a agravat.

"Din ce mi-au confirmat colegii, bebeluşul a ajuns iniţial cu o zi în urmă la noi la spital. A fost consultat, dar părinţii au refuzat ca acesta să rămână internat. Azi dimineaţă (sâmbătă - n.r.), copilul a fost adus din nou la spital, cu modificări ale scaunului şi cu febră. S-a confirmat că are rotavirus şi s-a decis transferul la <Marie Curie>", a declarat Adina Enescu.

Potrivit acesteia, copiii care au ajuns, în prima parte a săptămânii, la Urgenţe, cu probleme digestive, nu au fost depistaţi cu rotavirus.

"Joi şi vineri au reapărut cazurile de rotavirus", a afirmat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie din Piteşti.

Medicul Mihaela Bălgrădean, şefa secţiei de Nefrologie de la "Marie Curie”, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că un bebeluş de un an şi o lună va fi transferat din Piteşti în Capitală, copilul suferind de diaree acută.

"Va veni, prin transfer, de la Piteşti, un copil de un an şi o lună, cu scaune diareice şi test pozitiv la verotox, fără alte semne. Am acceptat transferul, dar nu se poate vorbi deocamdată nici măcar de suspiciune de sindrom hemolitic-uremic”, a spus medicul Mihaela Bălgrădean.

În ultimele 24 de ore au mai fost transferaţi de la Spitalul de Pediatrie Piteşti la Spitalul "Marie Curie" doi copii, cu vârste de un an şi nouă luni, respectiv un an şi şase luni, cu diagnostic de boală diareică acută, însă nu au sindrom hemolitic-uremic.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici