Argeş: Fetiţă de patru ani, dusă într-un centru de plasament după ce a fost bătută de bunica sa

O fetiţă în vârstă de patru ani, din oraşul argeşean Ştefăneşti, a ajuns, luni, la un centru de plasament din Piteşti, după ce a fost bătută de către bunica sa, care le-a declarat poliţiştilor că minora s-a urcat pe un gard ca să culeagă nuci şi că din această cauză a lovit-o cu un băţ.

258 afișări

Potrivit reprezentanţilor IPJ Argeş, vânătăile fetiţei au fost observate de către educatoarea de la grădiniţă, care a sesizat conducerea Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Argeş, ai cărei reprezentanţi au preluat-o pe minoră şi au transportat-o la Spitalul de Pediatrie din Piteşti pentru investigaţii medicale.

"Copila se simte bine, nu pare afectată de această bătaie, dar are vânătăi pe corp, pe mâini şi pe picioare. Fetiţa ne-a relalat că fost bătută cu un băţ", a declarat Denisa Molea, din cadrul DGASPC Argeş.

Ulterior, copilul a fost condus la un centru de plasament din Piteşti, iar poliţiştii au început o anchetă în acest caz.

"În acest moment, aşteptăm certificatul medico-legal, rezultatele investigaţiei medicale, care să constate leziunile suferite de către fetiţă, iar în funcţie de acestea poate fi întocmit un dosar penal pe numele bunicii pentru infracţiunea de rele tratamente aplicate minorului", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, comisarul şef Dănuţ Dinu.

Din primele cercetări, poliţiştii şi inspectorii DGASPC Argeş au stabilit că fetiţa mai are doi fraţi mai mari, mama copiilor fiind plecată la muncă în Cipru, astfel că minorii au fost lăsaţi în grija bunicii.

Femeia a recunoscut că a lovit-o pe nepoata sa şi spune că regretă incidentul.

"M-a supărat, s-a urcat pe un gard, iar eu am luat un băţ şi am lovit-o. Recunosc că m-am supărat rău şi că am lovit-o cu băţul şi regret ce s-a întâmplat şi vreau copilul înapoi, ca să-l creştem eu cu soţul meu, avem toate condiţiile", a declarat plângând Irina Baltac, bunica fetiţei agresate.

Poliţiştii aşteaptă rezultatele investigaţiilor medicale, copilul bătut fiind găzduit la un centru de plasament din Piteşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici