Argeş: Paramedici SMURD, ameninţaţi cu pistolul de fiul unei paciente pe care o resuscitau

Un echipaj SMURD din Argeş a fost ameninţat cu pistolul de fiul unei paciente aflate în stop cardiorespirator pe care paramedicii încercau să o resusciteze, iar angajaţii ISU care au salvat viaţa femeii au decis să nu depună plângere la Poliţie.

678 afișări
Imaginea articolului Argeş: Paramedici SMURD, ameninţaţi cu pistolul de fiul unei paciente pe care o resuscitau

Argeş: Paramedici SMURD, ameninţaţi cu pistolul de fiul unei paciente pe care o resuscitau (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

Potrivit unor surse de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, incidentul a avut loc marţi seară, în municipiul Piteşti.

Astfel, un bărbat a sunat la 112 şi a anunţat că mama sa este în stare gravă, la locul solicitării deplasându-se o ambulanţă SMURD cu trei paramedici şi un voluntar.

Ajunşi la faţa locului, paramedicii au constatat că este vorba despre o femeie de 70 de ani, aflată în stop cardiorespirator , astfel că au început manevrele de resuscitare.

În timp ce o resuscitau pe femeie, paramedicii şi voluntarul care îi însoţea au auzit cum, în spatele lor, fiul femeii încarcă o armă, spunându-le apoi că are o singură mamă şi că a omorât şi alţi oameni, iar patru în plus nu mai contează.

Cu toate acestea, cei patru au continuat manevrele de resucitare, în sprijinul lor venind şi un echipaj cu medic de la Serviciul de Ambulanţă Argeş.

În cele din urmă, femeia a fost resuscitată şi transportată la spital unde a fost internată.

Conform surselor citate, ISU Argeş a anunţat incidentul la Poliţie, însă atât cei trei paramedici cât şi voluntarul care îi însoţea au decis să nu depună plângere împotriva bărbatului care i-a ameninţat.

"Important este faptul că cei trei colegi ai mei şi voluntarul care îi însoţea nu şi-au pierdut cumpătul şi au reuşit să salveze viaţa pacientei", a declarat corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al ISU Argeş, Mădălina Epure.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici