Argeş: Promovabilitate de 18,80 % la bacalaureat, cu trei procente mai mult decât în toamna lui 2011

Promovabilitatea la a doua sesiune a examenului de bacalaureat în judeţul Argeş este de 18,80 la sută, mai mare cu aproape trei procente faţă de cea înregistrată în perioada similară a anului trecut, când a fost 15,91 la sută.

171 afișări
Imaginea articolului Argeş: Promovabilitate de 18,80 % la bacalaureat, cu trei procente mai mult decât în toamna lui 2011

Argeş: Promovabilitate de 18,80 % la bacalaureat, cu trei procente mai mult decât în toamna lui 2011 (Imagine: Ciprian Sterian/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit inspectorului şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş, profesorul Florin Gardin, la sesiunea de toamnă din acest an s-au înscris 3.316 elevi, cei mai mulţi la Matematică şi Limba şi literatura română, dintre care 2.883 au fost prezenţi la probele de examen.

"Promovabilitatea la examenul de bacalaureat, în sesiunea din toamnă a examenului de bacalaureat este de 18,80 la sută. sS-au înscris 3.316 elevi, cei mai mulţi la Matematică şi Limba şi literatura română, dintre care 2.883 au fost prezenţi la probe, absenţi fiind 433 şi eliminaţi şapte. Dintre cei care s-au prezentat la examen, au reuşit să promoveze 542", a declarat inspectorul şcolar general al ISJ Argeş, profesorul Florin Gardin.

Potrivit aceleiaşi surse, la sesiunea din vară a examenului de bacalaureat, în judeţul Argeş promovabilitatea a fost de 43,64 la sută înainte de contestaţii, cu şapte procente peste rezultatele înregistrate anul trecut, când au promovat 36,42 la sută dintre candidaţi.

"Primele rezultate la actuala sesiune se afisează azi (n.r. - duminică), până la ora 16.00, iar contestaţiile se depun între orele 16.00 şi 20.00. Pe 5 septem­brie se vor afişa rezultatele finale", a mai spus Florin Gardin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici