Argeş: Tată şi fiu, reţinuţi pentru că au bătut un poliţist, apoi au fugit

Doi bărbaţi, tată şi fiu, din comuna argeşeană Rociu au fost reţinuţi, luni seară, fiind acuzaţi că au bătut un poliţist, pentru prinderea acestora oamenii legii fiind nevoiţi să tragă patru focuri de armă.

428 afișări
Imaginea articolului Argeş: Tată şi fiu, reţinuţi pentru că au bătut un poliţist, apoi au fugit

Argeş: Tată şi fiu, reţinuţi pentru că au bătut un poliţist, apoi au fugit (Imagine: Cristi Cimpoes/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Argeş, agresiunea a avut loc în sediul Postului de Poliţie din localitatea Roicu, apoi tatăl şi fiul au fugit de la faţa locului cu o maşină.

Cei doi bărbaţi sunt acuzaţi de ultraj contra bunelor moravuri, iar la percheziţia maşinii criminaliştii au găsit mai multe obiecte contondente.

"Este vorba de bărbaţi care au agresat un poliţist în Postul de Poliţie de la Rociu. Unul dintre ei fusese adus la secţie pentru că a deranjat liniştea şi ordinea publică şi urma să fie sancţionat, discuţia cu poliţistul a degenerat, omul legii fiind lovit. După ce l-au lovit, ei au încercat să fugă, poliţistul a folosit armamentul din dotare în mod regulamentar, iar un glonţ a lovit unul dintre cauciucurile autoturismului cu care cei doi suspecţi au fugit. Ulterior, au schimbat pneul lovit de glonţ, la Rociu, şi şi-au continuat drumul către Piteşti unde au fost opriţi de către poliţişti. Au fost audiaţi, sunt cercetaţi pentru ultraj contra bunelor moravuri", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Argeş, comisar şef Dănuţ Dinu.

El a precizat că poliţistul a fost lovit cu pumnii în faţă, fiind transportat la spital, dar nu a rămas internat.

Pentru aplanarea conflictului şi prinderea celor doi suspecţi au fost mobilizaţi zece jandarmi şi 20 de poliţişti.

Suspecţii însă au susţinut că ei au fost agresaţi fizic de către poliţist deoarece nu au vrut să fie martori la un incident rutier.

"Mergând pe stradă, Poliţia locală mi-a dat cu spray în ochi deoarece nu am vrut să fiu martor la un caz cu un şofer pe care l-au oprit ei pe stradă. Mi-au dat cu spray şi mi-au pus cătuşele, s-a întâmplat la Şerbăneşti, am martori - 20,30 de persoane care au văzut ce s-a întâmplat. Mi-au tot dat cu spray, iar la un moment dat mi-au desfăcut cătuşele pentru că nu au mai putut rezista ei din cauza mirosului de spray. Am fugit cu maşina lui fi-miu, mi-au confiscat şi telefonul în Postul de Poliţie ca să nu pot să dau telefon la Salvare sau la rude. Au tras cu pistolul după maşina lui fi-miu şi au nimerit două gloanţe în cauciuc. Eu am vrut să chem salvarea, dar poliţiştii nu mi-au dat voie", a declarat bărbatul reţinut.

Cei doi suspecţi urmează să fie prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă, pentru 29 de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici