Arhiepiscopia Bucureştilor va avea şase protopopiate, faţă de trei în prezent

Arhiepiscopia Bucureştilor îşi va mări, din 1 februarie, numărul de protopopiate, de la trei în prezent la şase, câte unul în fiecare sector, demersul având în vedere o mai bună desfăşurare a activităţilor administrative şi pastoral-misionare, se arată într-un comunicat al instituţiei bisericeşti.

1009 afișări
Imaginea articolului Arhiepiscopia Bucureştilor va avea şase protopopiate, faţă de trei în prezent

Arhiepiscopia Bucureştilor va avea şase protopopiate, faţă de trei în prezent (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Permanenţa Consiliului eparhial a hotărât, marţi, reorganizarea protopopiatelor din Capitală, urmând structurii administrativ-teritoriale a Municipiului Bucureşti, urmând ca în loc de trei protopopiate să funcţioneze şase.

Pentru fiecare structură nou creată a fost nominalizat, pentru o perioadă de probă de şase luni, câte un protopop.

Protoieria Sectorului 1 ar urma să fie condusă de preotul Dan Toader, parohul Bisericii Acoperământul Maicii Domnului Costeasca, iar cea a Sectorului 2, de preotul Ioan Popescu, parohul Bisericii Icoanei.

La conducerea Protoieriei Sector 3 a fost nominalizat preotul Vasile Gavrilă, parolul Bisericii Sfântul Niculae - Paraclis Universitar, iar la cea a Protoieriei Sector 4 preotul Ioan Vartan Armaşi, de la Parohia Apărătorii Patriei II - Sfântul Ambrozie.

Pentru Protoieria Sector 5 a fost nominalizat preotul Vasile Dumitru, parohul Bisericii Tudor Vladimirescu Ghencea, în prezent protopop al Protoieriei 1, acesta fiind singurul menţinut în funcţie.

Protoieria Sector 6 va fi condusă de preotul Costel Burlacu, de la Parohia Brâncuşi (Acoperământul Maicii Domnului şi Sfântul Ioan Rusul) .

Cei şase protopopi îşi vor începe activitatea la 1 februarie şi vor avea ca obiectiv intensificarea activităţilor liturgice, pastorale, educaţionale, culturale şi social-filantropice la toate parohiile din Capitală, printr-o cooperare mai eficientă cu primăriile de sector şi cu alte instituţii, arată Arhiepiscopia Bucureştilor.

La sfârşitul perioadei de probă, activitatea fiecărui protopop va fi evaluată, urmând ca, în funcţie de rezultate, să se prelungească sau nu numirea, pe o perioadă de patru ani, a mai precizat sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici