Arhiepiscopia Tomisului: Nu există nouă doctorate plagiate, sub îndrumarea IPS Teodosie

  • PS Teodosie, ca îndrumător, a avut invalidate 8 teze de doctorat, dar nu sunt „invalidate definitiv”, susţine Arhiepiscopia Tomisului.
  • Universitatea Ovidius din Constanţa anunţa, marţi, înfiinţarea unei comisii de analiză.
742 afișări
Imaginea articolului Arhiepiscopia Tomisului: Nu există nouă doctorate plagiate, sub îndrumarea IPS Teodosie

Arhiepiscopia Tomisului: Nu există nouă doctorate plagiate, sub îndrumarea IPS Teodosie

Nu există nouă doctorate plagiate, sub îndrumarea IPS Teodosie, transmite Arhiepiscopia Tomisului.  IPS Teodosie, ca îndrumător, a avut invalidate 8 teze de doctorat, dar nu sunt „invalidate definitiv”, susţine sursa citată. 

Referitor la acuzaţiile de plagiat, potrivit Arhiepiscopiei Tomisului, conducătorii de doctorat nu au studenţi-doctoranzi peste limita legală.

Conform art.19 din Regulamentul instituţional de organizare a studiilor doctorale în cadrul Universităţii <Un conducător de doctorat poate îndruma la UOC maximum 20 doctoranzi, indiferent de stadiul în care se află studenţii-doctoranzi>. Actualmente, IPS Teodosie are 17 doctoranzi, iar ceilalţi profesori nu depăşesc limita de 20 de doctoranzi, cum eronat a fost prezentat public”, se arată într-un comunicat transmis, marţi, de Arhiepiscopia Tomisului.

În ce priveşte invalidările prezentate public, din anul 2016 şi până în prezent, IPS Teodosie, ca îndrumător, a avut invalidate 8 teze de doctorat, conform deciziei întâi a CNATDCU, adică nu sunt „invalidate definitiv”: „în această fază, CNATDCU propune diferite modificări necesare tezelor, după care tezele sunt reanalizate. Din cele opt teze, două au fost deja confirmate pozitiv şi doctoranzii au primit titlul de doctor, cinci sunt în curs de modificare, urmând a fi reanalizate şi doar una a fost invalidată definitiv, CNATDCU considerând că teza nu a fost modificată corespunzător”.

„Referitor la <calculatorul> invocat de IPS Teodosie, situaţia este următoarea: softul antiplagiat determină ce procent dintr-o teză constituie similitudine, iar ghidul de interpretare menţionează că suspiciunea de plagiat începe de la un procent de 5% din teză. În cazul tezelor coordonate de către IPS Teodosie, nici una dintre teze nu a depăşit procentul de 5%, altfel n-ar fi putut pleca către CNATDCU. În concluzie, nu există nouă doctorate plagiate, sub îndrumarea IPS Teodosie, cum iarăşi eronat s-a afirmat public”, adaugă sursa citată.

Universitatea Ovidius din Constanţa anunţa, marţi, înfiinţarea unei comisii de analiză după informaţiile apărute în presă, potrivit cărora nouă teze de doctorat pe care le-a coordonat ÎPS Teodosie au fost invalidate pentru plagiat.

În cadrul şedinţei Consilului de Administraţie desfăşurată astăzi, 25.05.2021, a fost discutată şi situaţia semnalată de către presă cu privire la activitatea Şcolii Doctorale de Teologie din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa. Consiliul de Administraţie a hotărât înfiinţarea unei comisii de analiză, la nivel de universitate, cu scopul examinării cu celeritate a acestei situaţii”, a transmis biroul de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa.

Reacţia a venit după ce în presă a apărut informaţia potrivit căreia 9 din cele 15 teze de doctorat coordonate de ÎPS Teodosie, în calitate de director la Şcoala Doctorală de Teologie de la Universitatea „Ovidius”, au fost invalidate de CNATDCU pentru plagiat.

Conform Press One, Arhiepiscopul Tomisului este profesor universitar, conducător de doctorate şi directorul şcolii doctorale din cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă de la Universitatea „Ovidius” din Constanţa.

„Eu nu am plagiat nimic… Nu sunt acuzat de plagiat. Pentru că a venit vorba, să vă spun despre ce-i vorba. La doctorat, cine-i acuzat? Nu persoana, (ci) calculatoru-i acuzat. Chiar am avut o întrunire la universitate, deci calculatorul nostru, care este identic cu cel de la CNATDCU, arată că nu este plagiat. Cei din Comisia Teologică (a CNATDCU), care nu sunt doar ortodocşi, acuză plagiatul împotriva evidenţei calculatorului. Ce e asta? E ceva cu totul tendenţios”, a declarat arhiepiscopul Tomisului, vineri, într-o conferinţă de presă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici