Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, IPS Calinic, operat cu succes pe inimă

Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului, a fost supus unei intervenţii chirurgicale cardiace minim invazive, operaţie de maximă urgenţă, din care IPS a ieşit cu bine, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2507 afișări
Imaginea articolului Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, IPS Calinic, operat cu succes pe inimă

Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, IPS Calinic, operat cu succes pe inimă

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de reprezentanţii spitalului privat unde IPS Calinic a fost operat, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului a fost supus unei intervenţii chirurgicale cardiace minim invazive de plastie de valvă mitrală video - asistată.

"Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului, a fost supus unei intervenţii chirurgicale cardiace minim invazive de plastie de valvă mitrală video - asistată. Operaţia, deosebit de complexă, fără tăierea sternului, a durat trei ore”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, Arhiepiscopul a fost diagnosticat, la sfârşitul lunii ianuarie, cu "endocardită bacteriană pe valva mitrală, o infecţie bacteriană la nivelul inimii, care netratată putea fi fatală”.

Potrivit comunicatului de presă citat, boala a dus la instalarea altor afecţiuni grave ale inimii.

"Boala a dus la instalarea altor afecţiuni grave ale inimii – ruptură de cordaje însoţită de insuficienţă mitrală severă şi fibrilaţie atrială paroxistică. Pacientul prezenta oboseală la eforturi mici, însoţită de dificultate în respiraţie şi edeme la nivelul membrelor inferioare (picioare umflate), simptome ce se instalează brusc atunci când exista cordaje rupte la nivelul inimii”, se arată în comunicat.

La finalul intervenţiei, IPS Calinic le-a mulţumit medicilor pentru îngrijirea oferită şi a spus că speră să îşi reia activitatea în scurt timp.

"Cu toate că intervenţia a fost una complexă, a decurs fără complicaţii. Având în vedere evoluţia favorabilă a stării mele de sănătate, sunt încrezător că, în cel mai scurt timp, îmi voi putea relua activitatea. (...) Mulţumim din toată inima Părintelui Patriarh Daniel, întregului Sfânt Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, preoţilor şi monahilor, precum şi tuturor credincioşilor din România, pentru rugăciunile îndreptate către Bunul Dumnezeu”, arată IPS Calinic.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici