Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, audiat ca martor într-un dosar în care un preot ar fi fost şantajat cu imagini compromiţătoare

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost audiat, luni, într-un dosar în care un preot ar fi fost şantajat cu imagini compromiţătoare, prelatul constănţean refuzând însă să dea declaraţii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

733 afișări
Imaginea articolului Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, audiat ca martor într-un dosar în care un preot ar fi fost şantajat cu imagini compromiţătoare

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, audiat ca martor într-un dosar în care un preot ar fi fost şantajat cu imagini compromiţătoare (Imagine: Liviu Adascalitei / Mediafax Foto)

IPS Teodosie s-a prezentat la Judecătoria Constanţa, unde fusese citat într-un dosar în care un preot ar fi fost şantajat cu imagini compromiţătoare de către un fost absolvent de Teologie şi un fost membru al Coralei „Armonia”, care aparţine Arhiepiscopiei Tomisului.

Şedinţa de judecată s-a desfăşurat cu uşile închise, iar la plecare înaltul prelat dobrogean a refuzat să facă declaraţii.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori în anul 2012, preotul Ciprian Stoichin a mers la locuinţa unei femei pentru a sfinţi casa, iar după alte 3 - 4 zile, femeia l-a chemat din nou pe preot la ea acasă.

Cu această ocazie cei doi au întreţinut relaţii sexuale, dar ar fi fost filmaţi de către Ionuţ Cristian Picu, fost absolvent de Teologie, şi Marcel Marin, fost membru al Coralei Armonia.

Ulterior, cei doi ar fi încercat să-l şantajeze pe preot, cerându-i 15.000 de euro pentru a nu face imaginile publice.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici