Arhitect: Pe aproape 15% din suprafaţa Bucureştiului se pot face construcţii noi

Aproximativ 15% din suprafaţa Capitalei este disponibilă pentru construcţii noi şi poate "primi" sute de mii de apartamente, a declarat agenţiei MEDIAFAX Ştefan Dumitraşcu, arhitectul şef al Sectorului 3.

605 afișări
Imaginea articolului Arhitect: Pe aproape 15% din suprafaţa Bucureştiului se pot face construcţii noi

Arhitect: Pe aproape 15% din suprafaţa Bucureştiului se pot face construcţii noi

"Există foarte mult spaţiu de construit în Bucureşti. Mai mult de 30% din suprafaţa Bucureştiului poate primi investiţii noi. Sunt peste 6.000 de hectare de teren pe care se poate construi", a spus Dumitraşcu.

Arhitectul a afirmat că, respectând legislaţia privind urbanismul, din cele 6.000 de hectare disponibile rămân peste 3.000 de hectare de teren pe care se poate construi în Bucureşti.

"Bucureştiul are un deficit de circa 100.000 de locuinţe, iar pe cele 3.000 de hectare disponibile ar avea loc sute de mii de locuinţe. Noi suntem mult sub media europeană şi în ceea ce priveşte spaţiile hoteliere, spaţiile de birouri sau spaţiile de retail", a adăugat Ştefan Dumitraşcu.

Suprafaţa Capitalei este de 228 de kilometri pătraţi, adică 22.800 de hectare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici