Ariana şi Ştefan, elevi de clasa a VIII-a. Unul se pregăteşte pentru evaluare naţională de acasă, altul merge la şcoală. De ce?

  • Ariana este clasa a VIII-a şi a ales să se pregătească acasă pentru evaluarea naţională.
  • Arianei îi e teamă că pe drumul spre şcoală s-ar putea îmbolnăvi cu COVID 19.
  • Ştefan merge la şcolă la pregătire pentru că vrea să îşi vadă colegii.
7757 afișări
Imaginea articolului Ariana şi Ştefan, elevi de clasa a VIII-a. Unul se pregăteşte pentru evaluare naţională de acasă, altul merge la şcoală. De ce?

Ariana şi Ştefan, elevi de clasa a VIII-a. Unul se pregăteşte pentru evaluare naţională de acasă, altul merge la şcoală. De ce?

Ariana şi Ştefan sunt elevi în clasa a VIII-a. De pe 2 iunie, şcolile s-au redeschis pentru elevii care se pregătesc pentru evaluarea naţională şi bacalaureat.

Ariana învaţă la Scoala Gimnaziala Nr 30 din Contanţa şi pe timpul epidemiei de COVID 19, s-a pregătit singură, acasă, pentru primul examen important din viaţa ei.

Stefan e la Liceul Teoretic din acelaşi oraş şi are emoţii pentru evaluarea ce vine.

Sunt de aceeaşi vârstă, au aceeaşi preocupare şi ambii recunosc că finalul de clasa a VIII-a în timpul epidemie i-a luat prin surprindere. Le e teamă să nu se îmbolnăvească cu noul coronavirus. Unul din ei a ales să meargă la şcoală pentru pregătire, altul nu.

Ariana a povestit că distanţa faţă de şcoală o face să se teamă că va contacta virusul de pe drum.

„Eu locuiesc departe de şcoală, fac în jur de 45 de minute până la şcoală, şi nu m-aş simţi în siguranţă, nu neaparat la şcoală, cât în mijloacele de transport în comun. Şi am ales să mă protejez atît pe mine, cât şi colegii”, este mărturisirea tinerei. 

Ştefan în schimb vrea să înfrunte pericolele pentru a-şi revedea colegii pentru ultimele daţi înainte să termine clasa a VIII-a.

„Am considerat că poate fi oportun, mă gândeam să pot să mai repet ceva în aceste câteva zile. Am zis că fiind final de clasa a 8 a să mă mai văd şi cu câţiva colegi. Că dacă tot se termină, nu prea cred că o să mai avem ocazia să ne vedem”, a menţionat Ştefan. 

După aproape 3 luni de izolare impusă de epidemia de Covid, şcolile s-au redeschis pentru elevii care se pregătesc pentru evaluarea naţională şi bacalaureat, dar participarea lor este opţională.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici