Armata cere penalităţi de 8.5 milioane de euro pentru întârzierea livrării transportoarelor Piranha V

Ministerul Apărării a emis o factură de penalităţi în valoare de 8,5 milioane de euro producătorului de transportoare Piranhia V, General Dynamics, pentru întârzierea livrării, a precizat, pentru MEDIAFAX, ministrul Gabriel Leş. Primele transportoare ar fi trebuit livrate în februarie 2019.

8643 afișări
Imaginea articolului Armata cere penalităţi de 8.5 milioane de euro pentru întârzierea livrării transportoarelor Piranha V

Armata cere penalităţi de 8.5 milioane de euro pentru transportoarele Piranha V nelivrate la timp

“Departamentul pentru Armament a pornit procedura pentru emiterea facturii de penalităţi având în vedere întârzierile pentru la livrarea produselor. Sunt aproape 8 luni de zile, pentru că de la începutul lunii februarie trebuia să avem primele 36 de complete şi s-a procedat la întocmirea documentelor pentru emiterea facturii de penalităţi şi de penalizare, aproximativ 8,5 milioane de euro” a declarat pentru MEDIAFAX, Gabriel Leş, ministrul Apărării Naţionale.

Cele 36 de transportoare Piranha V ar fi trebuit livrate forţelor terestre române în luna februarie a acestui an.

Totodată, Ministerul Apărării Naţionale a mai ajuns la concluzia faptul că blindatele nu respectă cerinţele minime din caietul de sarcini, motiv pentru care au fost refuzate.

“La momentul acesta, nu au trecut testele de acceptanţă pe anumite subansable făcute de către producător cu comisiile noastre de recepţie de la Statul Major al Forţelor Terestre. Subansamblele respective nu au trecut testele de acceptanţă, nu respectă cerinţele minimale prevăzute în caietele de sarcini”, a mai precizat Gabriel Leş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici