Armata e pregătită să intervină pentru deszăpezire cu 4.000 de militari şi 1.000 de mijloace tehnice

Armata este pregătită să intervină cu aproximativ 4.000 de militari şi 1.000 de mijloace tehnice, personalul putând fi suplimentat cu alţi 4.000 militari, pentru misiuni de evacuare a persoanelor, deszăpezire a căilor de comunicaţii, deblocare a autovehiculelor, evacuare medicală terestră şi aeriană.

1215 afișări
Imaginea articolului Armata e pregătită să intervină pentru deszăpezire cu 4.000 de militari şi 1.000 de mijloace tehnice

Armata e pregătită să intervină pentru deszăpezire cu 4.000 de militari şi 1.000 de mijloace tehnice (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al MApN, ministrul Gabriel Oprea a ordonat în seara zilei de 1 februarie pregătirea efectivelor şi tehnicii militare de pe întreg teritoriul ţării pentru a fi în măsură să intervină de urgenţă, la solicitarea autorităţilor publice locale şi centrale, pentru limitarea efectelor ninsorilor abundente, ale viscolului şi temperaturilor negative extreme, preconizate pentru perioada 2 - 7 februarie.

"Astfel, Armata este pregătită să intervină în sprijinul populaţiei cu aproximativ 4.000 de militari şi 1.000 de mijloace tehnice, personalul putând fi suplimentat cu alţi 4.000 militari, în funcţie de evoluţia situaţiei. Forţele şi mijloacele Ministerului Apărării Naţionale destinate intervenţiilor vor fi organizate pe detaşamente şi vor putea executa misiuni de evacuare a persoanelor, deszăpezire a căilor de comunicaţii, deblocare a autovehiculelor, evacuare medicală terestră şi aeriană", se arată în comunicat.

MApN precizează că, la şedinţa extraordinară a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, care va avea loc joi, la ora 16.00, şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă, va prezenta planul activităţilor specifice ordonate la nivelul Armatei pentru îndeplinirea funcţiilor de sprijin prevăzute în HG 2288/2004.

"Prin structura de specialitate a Statului Major General, MApN monitorizează situaţia din ţară şi intervine cu personal şi tehnică pentru sprijinirea populaţiei afectate de vremea nefavorabilă", menţionează ministerul.

În perioada 31 ianuarie - 2 februarie, remorcherul militar fluvial al Forţelor Navale Române a transportat pe Dunăre peste 250 de persoane, între municipiul Tulcea şi suburbia Tudor Vladimirescu. Interdicţia de circulaţie pe Dunăre a navelor comerciale instituită marţi de Căpitănia Zonală Tulcea, ca urmare a apariţiei formaţiunilor de gheaţă pe fluviu, rămâne în vigoare, precizează MApN.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici