Arsenal de vânătoare confiscat în urma unor percheziţii la braconieri. Prejudiciul - 24.000 euro

Un întreg arsenal de arme şi muniţii, folosite la braconaj, precum şi trofee şi carne de vânat au fost descoperite de poliţişti în urma unor percheziţii în Novaci, Deva, judeţul Hunedoara, şi Voineasa, judeţul Vâlcea. Prejudiciul cauzat este de peste 24.000 de euro.

415 afișări
Imaginea articolului Arsenal de vânătoare confiscat în urma unor percheziţii la braconieri. Prejudiciul - 24.000 euro

Arsenal de vânătoare confiscat în urma unor percheziţii la braconieri. Prejudiciul - 24.000 euro

Poliţiştii din Gorj au documentat activitatea infracţională a unor persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi braconaj cinegetic. 7 persoane au fost conduse la sediul poliţiei, pentru audieri. Mai multe persoane au fost prinse în flagrant în zona montană Obârşia Lotrului, judeţul Vâlcea.

Totodată, au fost făcute 7 percheziţii domiciliare, în oraşul Novaci, Deva, judeţul Hunedoara şi localitatea Voineasa, judeţul Vâlcea, la locuinţele unor persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi braconaj cinegetic.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate 8 arme de vânătoare deţinute legal, un amortizor de sunet, un dispozitiv de vedere pe timp de noapte, 585 de cartuşe de vânătoare, 280 de kilograme de carne de vânat, 8 trofee de cervide, 3 topoare şi 4.300 de ţigarete, deţinute în afara unui antrepozit fiscal, fără a avea timbru de marcaj fiscal, informează IGPR.

De asemenea, două autoturisme de teren au fost indisponibilizate.

Două persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, ulterior aceeaşi măsura fiind luată faţă de alte 5 persoane. Apoi, primele două persoane au primit control judiciar pentru 60 de zile.

Prejudiciul cauzat este de peste 24.000 de euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici