Artificiile sunt un pericol pentru câinele tău. Ce măsuri poţi lua ca să îl protejezi în perioada sărbătorilor

  • Sărbătorile de iarnă fac parte parte din distracţia lunii decembrie, dar s-ar putea ca acestea să nu fie atât de plăcute şi pentru câinele tău.
  • Proprietari de câini se confruntă cu tulburări ale animalelor. În general, aceştia sunt neliniştiţi în timpul focurilor de artificii.
  • Vestea bună este că există măsuri pe care le puteţi lua pentru a vă ajuta câinele.
1620 afișări
Imaginea articolului Artificiile sunt un pericol pentru câinele tău. Ce măsuri poţi lua ca să îl protejezi în perioada sărbătorilor

Artificiile sunt un pericol pentru câinele tău. Ce măsuri poţi lua pentru al proteja în perioada sărbătorilor

Spre deosebire de mulţi oameni, câinii se pot speria de focurile de artificii. Zgomotele puternice şi luminile intermitente pot fi foarte înspăimântătoare pentru animăluţe, dar există lucruri pe care le puteţi face pentru a minimiza nivelul de stres al câinelui dumneavoastră.

1. Evitaţi să vă lăsaţi câinele afară în momentele în care este posibil să se declanşeze focuri de artificii;

2. Creaţi un loc sigur doar pentru ei în interiorul casei pentru a ca aceştia să evite lumina provocată de artificii. Nu vă închideţi câinele în cuşcă, deoarece acest lucru poate fi şi mai stresant pentru el;

3. Bubuitura bruscă a focurilor de artificii poate fi mascată prin ţinerea unui radio sau a unui televizor deschis.

În plus, câinele poate fi scos la o plimbare lungă şi plăcută cu mult înainte de lăsarea întunericului. În acest fel el va fi mai puţin agitat la cumpăna dintre ani.

Conform legislaţiei în vigoare, persoanele fizice nu au dreptul să deţină şi să utilizeze articole pirotehnice dacă nu fac dovada calităţii de artificier, respectiv de pirotehnician autorizat şi nu reprezintă o persoană juridică autorizată şi înregistrată conform prevederilor legale.

Excepţie de la această regulă fac doar persoanele care au împlinit vârsta de 16 ani. Acestea pot deţine şi utiliza articole pirotehnice din categoriile 1 şi P1.

Persoanele care nu respectă regulile legii se pot alege cu o amendă care poate ajunge la 7.500 de lei. De asemenea, sunt anumite cazuri care pot fi pedepsite cu închisoare de la 3 luni la un an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici