Asasinul lui Robert Kennedy rămâne după gratii. Lui Sirhan Sirhan i s-a refuzat eliberarea condiţionată

946 afișări
Imaginea articolului Asasinul lui Robert Kennedy rămâne după gratii. Lui Sirhan Sirhan i s-a refuzat eliberarea condiţionată

Robert Kennedy

Guvernatorul a precizat că deţinutul, în vârstă de 77 de ani, reprezintă în continuare "o ameninţare pentru securitatea publică" şi că el refuză "să îşi accepte vina în această crimă", se arată într-un comunicat al biroului său.

Sirhan Sirhan a fost declarat vinovat la 17 aprilie 1969 de uciderea senatorului de New York, fratele mai mic al lui John Fitzgerald Kennedy. El a fost condamnat la moarte, însă pedeapsa i-a fost comutată în detenţie pe viaţă în 1972, datorită unei scurte eliminări a pedepsei capitale în California.

În august anul trecut, Comisia pentru eliberări condiţionate din California şi-a dat în cele din urmă acordul pentru ieşirea din închisoare a lui Sirhan Sirhan, după ce a refuzat asta de 15 ori.

Decizia a fost apoi înaintată guvernatorului, care are puterea de a o respinge sau de a o modifica.

"Asasinarea senatorului Kennedy de către domnul Sirhan se numără printre cele mai cunoscute crime din istoria Americii", a scris guvernatorul Newsom în comunicat.

Imigrant palestinian, Sirhan Sirhan l-a asasinat pe 'Bobby' Kennedy la Hotelul Ambassador din Los Angeles, când senatorul făcea campanie pentru a obţine învestitura democrată în vederea alegerilor prezidenţiale. Alte cinci persoane au fost rănite.

Criminalul şi-a justificat atunci fapta prin sprijinul lui Robert Kennedy pentru vânzarea de avioane militare Israelului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici