Asasinul studentei japoneze mai este suspect în alte şase fapte. Procurorii au extins cercetările

Asasinul studentei japoneze mai este suspect în alte şase dosare - un viol, soldat cu uciderea victimei, alte patru violuri, tâlhării şi violări de domiciliu - , motiv pentru care procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au extins cercetările, miercuri, în cazul lui Vlad Nicolae.

1687 afișări
Imaginea articolului Asasinul studentei japoneze mai este suspect în alte şase fapte. Procurorii au extins cercetările

Asasinul studentei japoneze mai este suspect în alte şase fapte. Procurorii au extins cercetările (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Procurorii Secţiei de Urmărire penală şi criminalistică au dispus, miercuri extinderea cercetărilor şi începerea urmăririi penale faţă de inculpatul Nicolae Vlad, pe lângă uciderea studentei Yurika M., şi pentru violarea şi tâlhărirea acesteia.

De asemenea, bărbatul - născut în 31 decembrie 1986 - este acuzat de omor calificat, viol, şi violare de domiciliu, cu privire la faptele comise în noaptea de 5 spre 6 august 2012, victima sa fiind Tudora Stănică.

Vlad Nicolae mai este acuzat de viol, tâlhărie, lipsire de libertate în mod ilegal şi violare de domiciliu, cu privire la faptele din data de 25 februarie 2011, victima sa fiind Lenuţa N.

Mai este acuzat şi de violare de domiciliu, în formă continuată, cu privire la faptele comise în perioada mai - august 2010, victima sa fiind Popa S.

Nicolae Vlad mai este acuzat de viol, tâlhărie şi violare de domiciliu, cu privire la faptele comise în data de 24 februarie 2012, victima sa fiind maria S.

De asemenea, mai este pus sub acuzare pentru viol, tâlhărie, lipsire de libertate în mod ilegal şi violare de domiciliu, cu privire la faptele comise în data de 1 martie 2012, victima sa fiind Ana A.

Vald Nicolae este acuzat de omor calificat şi deosebit de grav, tâlhărie şi viol, cu privire la faptele din data de 15 august 2012 - victimă, victima sa fiind Yurika M.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Public, în seara de 15 august 2012, pe raza comunei Corbeanca, judeţul Ilfov, într-o zonă împădurită, în imediata apropiere a unui drum public (DN1), inculpatul Vlad Nicolae a ucis-o pe numita M.Y. (cetăţean japonez), cauza morţii victimei fiind reprezentată de asfixia mecanică prin comprimare cervico-toracală.

"Din actele de cercetare efectuate în cauză rezultată următoarele date relevante: în împrejurările mai sus menţionate inculpatul Vlad Nicolae, întrebuinţând asupra victimei acte de violenţă, a deposedat-o pe aceasta de mai multe bunuri (un laptop, un telefon mobil şi o cameră foto), existând indicii temeinice cu privire la comiterea de către acesta a infracţiunii de tâlhărie; a întreţinut relaţii sexuale cu victima, prin constrângerea acesteia, existând indicii temeinice cu privire la comiterea de către acesta a infracţiunii de viol; faptele descrise mai sus au avut loc pe timp de noapte (în interiorul intervalului orar 21.00-21.40) şi într-un loc accesibil publicului (în imediata apropiere a unui drum naţional intens circulat); infracţiunea de omor a fost comisă pentru a ascunde infracţiunea de tâlhărie şi pe cea de viol".

"Există indicii temeinice în sensul că, anterior comiterii acestor infracţiuni, inculpatul Vlad Nicolae mai comisese o infracţiune de omor (în noaptea de 5/6 august 2012, în localitatea Baloteşti, asupra victimei S.T.)", precizează sursa citată.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că Vlad Nicolae urmează a fi internat, joi, într-o clinică pentru a fi expertizat psihiatric, potrivit procedurii, pentru a se stabili dacă a avut discernământ sau nu la momentul comiterii faptelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici