Video Asistente din Neamţ, în timpul vizitei lui Nelu Tătaru: Sunt mult mai multe cadre medicale infectate. Numai noi ştim prin ce am trecut

  • Mai multe asistente din judeţul Neamţ au susţinut, în timp ce ministrul Sănătăţii vizita spitalul, că sunt mult mai multe cadre medicale infectate decât cele anunţate oficial
  • În replică, Tătaru a spus că personalul va fi testat în totalitate, având în vedere că acolo e focar
  • „Numai noi ştim prin ce am trecut. Nu ne putem întoarce în acelaşi focar în care nu ni se dau materiale, fetele noastre stau în continuare în halate de unică folosinţă”, a declarat una dintre asistente.
938 afișări

În Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piatra-Neamţ sunt 34 de cadre medicale confirmate cu noul coronavirus, dintre care 8 medici.

În timpul vizitei ministrului Tătaru, câteva asistente, unele confirmate cu noul COVID-19 şi aflate în izolare, au declarat că în spital sunt mai multe cadre medicale infectate decât cele anunţate oficial, iar lipsa materialelor este, în continuare, o problemă.

„Sunt mult mai multe cadre decât cele care se spun că sunt confirmate. Numai noi ştim prin ce am trecut. Nu ne putem întoarce în acelaşi focar în care nu ni se dau materiale, fetele noastre stau în continuare în halate de unică folosinţă”, a declarat una dintre asistente.

În replică, Nelu Tătaru susţine că tot personalul va fi testat, iar lipsa materialelor nu este o problemă cu care se confruntă spitalul.

„Am discutat şi cu managementul spitalului şi cu cei de la DSP. Personalul spitalului va fi testat în totalitate având în vedere că spitalul este un focar, iar tot ce este simptomatic va fi testat. Există un protocol în acest moment. Am verificat echipamentele, sunt în stoc, sunt suficiente, azi (vineri - n.r.) va mai veni un transport astfel încât să asigurăm un stoc pe cel puţin două săptămâni pentru fiecare secţie în parte care va desfăşura activitatea medicală. Noua conducere va răspunde pentru toate aceste lucruri”, a spus ministrul Sănătăţii.

Legat de schimbările făcute în spital, ministrul Sănătăţii a spus că a venit să facă o schimbare de management într-un context de pandemie cu coronavirus, „sperând să vedem, la început, o asanare a focarului din Spitalul Judeţean, iar apoi o scădere a numărului de infectări”.

„Am putut observa nişte deficienţe care mi-au fost raportate şi de Comandamentul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, atât în anchetele epidemiologice cât şi în circuitele existente la nivel de Spital Judeţean”, a adăugat Nelu Tătaru.

Deşi numărul de pacienţi confirmaţi cu noul COVID-19 în Neamţ a ajuns, vineri, la 234, noul manager al spitalului a transmis că nu se pune problema ca judeţul Neamţ să intre în carantină.

„La momentul acesta, pe baza statisticilor pe care le deţinem, nu se pune problema ca oraşul Piatra-Neamţ sau judeţul Neamţ să intre în carantină, ca Suceava. Suceava a fost un accident epidemiologic tocmai din cauza faptului că nu s-au respectat reguli de către întreaga populaţie”, a declarat Daniela Marcoci, noul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici