Asistentei care l-a uitat pe bebeluş în incubator i s-a desfăcut contractul de muncă

Contractul de muncă al asistentei medicale care l-a uitat în incubator pe bebeluşul născut la Maternitatea Bucur din Capitală a fost desfăcut, iar salariile şi indemnizaţiile şefului Secţiei neonatologie şi al asistentei şefe vor fi reduse cu 10% timp de trei luni.

82 afișări
Imaginea articolului Asistentei care l-a uitat pe bebeluş în incubator i s-a desfăcut contractul de muncă

Asistentei care l-a uitat pe bebeluş în incubator i s-a desfăcut contractul de muncă (Imagine: Mediafax Foto)

Profesor doctor Alexandru Ciocâlteu, managerul Spitalului "Sf. Ioan" - instituţie care are în subordine Maternitatea Bucur, a declarat, luni, că asistentei care era de serviciu în noaptea de 13 spre 14 noiembrie i s-a desfăcut contractul de muncă.

În cazul şefului Secţiei neonatologie şi al asistentei şefe s-a luat măsura reducerii salariilor şi a indemnizaţiilor cu 10% timp de trei luni. În cazul acestora doi, în plus, Ciocâlteu a hotărât schimbarea din funcţii.

Aceste decizii au fost luate în urma anchetei interne efectuate la Maternitatea Bucur, anchetă în cadrul căreia s-au constatat mai multe disfuncţionalităţi.

Bebeluşul este supus, luni, unei intervenţii chirurgicale de transplant de piele, medicii luând hotărârea de a face operaţia, deoarece aceasta este unica şansă pentru copil.

Prof dr. Dan Enescu, chirurgul care va efectua intervenţia, a declarat, luni pentru MEDIAFAX, că au fost câteva discuţii legate de efectuarea acestei intervenţii, dar că aceasta este unica şansă pentru copil de a-i face această operaţie.

Enescu a calificat intervenţia drept una complicată, care implică riscuri.

Bebeluşul, născut în 11 noiembrie la Maternitatea Bucur din Capitală, a ajuns, sâmbătă, la Spitalul de copii "Grigore Alexandrescu" cu arsură profundă pe 20 la sută din suprafaţa corpului, după ce a fost uitat de o asistentă în incubator.

Familia băieţelului îi va acţiona în instanţă pe cei vinovaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici