Asistentul lui Cătălin Botezatu va fi eliberat

Asistentul creatorului de modă Cătălin Botezatu, Petre Condrat, reţinut luni în dosarul furtului de tablouri de la Rotterdam, va fi eliberat marţi seară din arestul Poliţiei Capitalei, după ce a dat declaraţii procurorilor DIICOT.

852 afișări
Imaginea articolului Asistentul lui Cătălin Botezatu va fi eliberat

Asistentul lui Cătălin Botezatu va fi eliberat (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Condrat a fost dus marţi seară de la sediul Direcţiei Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) în arestul Poliţiei Capitalei, de unde va fi eliberat după ora 22.00, când expiră ordonanţa de reţinere emisă de procurori.

Avocatul acestuia, Cătălin Dancu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că Petre Condrat va fi eliberat din arest şi că procurorii nu vor mai propune instanţei arestarea preventivă a acestuia.

Dancu a explicat că, în urma audierilor de marţi, anchetatorii au ajuns la concluzia că nu se impune formularea propunerii de arestare preventivă pe numele clientului său.

Avocatul a confirmat, de asemenea, că la cererea procurorilor DIICOT, ofiţerii Poliţiei Capitalei îi vor supune pe inculpaţii din dosarul furtului de tablouri la testul cu detectorul de minciuni.

Apărătorul unei alte persoane din acest dosar, respectiv al lui Radu Dogaru, a declarat anterior că unii dintre suspecţi au acceptat să facă testul cu detectorul de minciuni, precizând totodată despre clientul său că acesta poate dovedi că se afla în Belgia la momentul infracţiunii.

Asistentul creatorului de modă Cătălin Botezatu, Petre Condrat, a fost reţinut luni seară, pentru 24 de ore, în dosarul furtului de tablouri de la Rotterdam, fiind acuzat de tăinuirea unui bun provenit dintr-o infracţiune.

Botezatu a declarat luni seară că nu are nicio calitate în acest dosar şi că a fost la DIICOT pentru "o audienţă" pe care o solicitase, şi nu pentru a fi audiat de anchetatori. El a declarat, la România TV, că anchetatorii "au avut amabilitatea" să îl primească şi să stea de vorbă cu el, luni, despre dosarul furtului, în care, a subliniat creatorul de modă, el nu are nicio calitate.

"Nu am nicio legătură cu acest caz în afara faptului că băiatul (Petre Condrat - n.r.) este asistentul meu", a mai spus Botezatu, care a precizat că în perioada august-decembrie 2012 nu a colaborat cu Condrat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici