Asistentul medical din Brăila condamnat la închisoare după ce a violat zeci de paciente, eliberat condiţionat

Asistentul medical de la Spitalul Judeţean din Brăila care a fost condamnat la 8 ani de închisoare, acuzat că a violat zeci de paciente, a fost pus în libertate, în urma unei decizii a Tribunalului Brăila care a respins contestaţia procurorilor la decizia de eliberare condiţionată.

4158 afișări
Imaginea articolului Asistentul medical din Brăila condamnat la închisoare după ce a violat zeci de paciente, eliberat condiţionat

Asistentul medical din Brăila, eliberat condiţionat

Viorel Milcu a fost condamnat în 2018 în urma procesului intentat de o adolescentă de 16 ani. Asistentul medical a stat după gratii aproximativ trei ani, iar judecătorii au decis să-i accepte cererea de eliberare condiţionată.

Aceasta a fost a treia cerere, precedentele două fiind respinse de magistraţi.

Decizia de eliberare condiţionată este definitivă şi a fost pusă în aplicare vineri.

Viorel Milcu a fost condamnat definitiv la închisoare în februarie, 2018, după ce Curtea de Apel Galaţi a decis ca bărbatul de 60 de ani să fie condamnat la opt ani de închisoare, fiind acuzat de mai multe femei că le-a sedat şi apoi le-a violat.

În plus, bărbatul a fost obligat la plata unor daune morale în valoare de 15.000 de euro.

În timpul procesului, procurorii au demonstrat că acuzatul le administra somnifere victimelor pentru a le viola, ceea ce a reieşit din fişele medicale ale spitalului, din reţele administrate şi din declaraţiile medicilor. Probele ADN au demonstrat că victima de 16 ani a fost violată după ce a fost sedată în timp ce se afla la secţia de Chirurgie a spitalului pentru o operaţie de apendicită.

Viorel Milcu a fost arestat preventiv în 2016 după ce victima de 16 ani a depus o plângere la Poliţie. Ulterior, zeci de paciente au depus plângere susţinând că au fost violate de asistentul medical.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici