Asociaţia de studenţi cere micşorarea taxelor universitare. Teodor, student la Drept: Taxele ar trebui reevaluate, din perspectiva noii realităţi

  • Studenţii cer scăderea taxelor de şcolarizare
  • Teodor spune că beneficiile scad, deşi prestaţia financiară creşte
  • Majoritatea facultăţilor merg pe un sistem hibrid
847 afișări
Imaginea articolului Asociaţia de studenţi cere micşorarea taxelor universitare. Teodor, student la Drept: Taxele ar trebui reevaluate, din perspectiva noii realităţi

Asociaţia de studenţi cere micşorarea taxelor universitare. Teodor, student la Drept: Taxele ar trebui reevaluate, din perspectiva noii realităţi

Teodor Iancu studiază Dreptul la Universitatea din Bucureşti şi este în anul trei. Face parte din asociaţia de studenţi şi îi şi reprezintă în Consiliul Facultăţii. Îşi va asculta profesorii şi îşi va privi colegii din faţa laptop-ului, în primul semestru de facultate.

Teodor cere scăderea taxelor de şcolarizare, tocmai pentru că nu ar avea rost ca un student să plătească integral taxa, deşi el nici măcar nu vine la cursuri fizic.
Facultatea de Drept a mărit taxele cu 30% încă din primăvară. Teodor spune că studenţii n-ar mai avea parte de beneficiile pe care le oferă cursurile faţă în faţă, aşa că şi prestaţia lor financiară ar trebui să scadă.

Universitatea din Bucureşti organizează cursuri exclusiv online pentru şapte dintre cele 19 facultăţi, printre care Dreptul şi Literele. Celelalte 12 merg pe un mix între cursuri online şi seminare faţă în faţă. Pentru un an de studii de licenţă la Universitate, dai între 2.600 de lei şi 4.500 de lei, în funcţie de specializarea pe care ţi-o alegi. Asta dacă nu intri pe locurile finanţate de la buget.

Taxe Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti

  • Licenţă 4500 lei
  • Master 5000 lei
  • Doctorat 7500 lei

Teodor Iancu, student la Drept: Taxele nu doar că ar trebui să scadă, dar cel mai important, ar trebui reevaluate, din perspectiva noii realităţi. Este clar că foarte multe din cheltuielile Universităţii, cheltuielile pentru baza tehnico-materială, cheltuielile pentru consumabile, cheltuielile pentru utilităţi dispar, având în vedere desfăşurarea în regim full online al semestrului unu. Este firesc ca studenţii, nemaibeneficiind de aceste facilităţi de care beneficiau în mod normal, să ceară şi o reducere a prestaţiei lor din punct de vedere financiar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici