Asociaţia Elevilor din Constanţa a dat în judecată 12 primării pentru că refuză să plătească burse

Asociaţia Elevilor din Constanţa a anunţat miercuri că a dat în judecată 12 consilii locale din judeţ, pentru că refuză să plătească burse şcolare.

359 afișări
Imaginea articolului Asociaţia Elevilor din Constanţa a dat în judecată 12 primării pentru că refuză să plătească burse

Asociaţia Elevilor din Constanţa a dat în judecată 12 primării pentru că refuză să plătească burse

Potrivit unui comunicat de presă al Asociaţiei Elevilor din Constanţa, 12 consilii locale din judeţ au fost chemate în judecată „ca urmare a lipsei de răspuns venită din partea autorităţilor la solicitările beneficiarilor primari ai educaţiei".

Acţiunile în instanţă au fost depuse luni şi marţi şi vizează nouă comune şi trei oraşe:

„În acest sens, reprezentanţii AEC au depus luni şi marţi 12 cereri de chemare în judecată împotriva următoarelor UAT-uri: Comuna Cogealac, Comuna Crucea, Comuna Băneasa, Oraşul Hârşova, Comuna Lipniţa, Comuna Mihail Kogălniceanu, Comuna N. Bălcescu, Comuna Topalu, Municipiul Medgidia, Comuna Gârliciu, Comuna Dumbrăveni şi Comuna Mereni", au declarat reprezentanţii Asociaţiei Elevilor din Constanţa.

Aceştia mai arată în comunicatul de presă că dreptul elevilor de a primi burse de merit, ajutor social, performanţă sau studiu este prevăzut în Legea educaţiei naţionale, conform căreia consiliile locale au obligaţia de a adopta o hotărâre prin care să aprobe numărul şi cuantumul fiecărei burse în parte, ulterior aprobării unui buget în acest sens.

Taguri:
elev,
bursă,
primărie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici