Asociaţia Elevilor din Constanţa cere sprijin pentru anularea prevederii care limitează accesul la liceu elevilor cu media sub 5

Asociaţia Elevilor din Constanţa îi solicită Monicăi Anisie să îi sprijine în procesul cu ministerul Educaţiei pentru suspendarea ordinului care interzice elevilor cu medii sub 5 la admitere să mai meargă la liceu.

164 afișări
Imaginea articolului Asociaţia Elevilor din Constanţa cere sprijin pentru anularea prevederii care limitează accesul la liceu elevilor cu media sub 5

Asociaţia Elevilor din Constanţa cere sprijin pentru anularea prevederii care limitează accesul la liceu elevilor cu media sub 5

Reprezentanţii Asociaţiei Elevilor din Constanţa (AEC) i-au solicitat, marţi, noului ministru al Educaţiei, Monica Anisie, să îi sprijine în procesul pe care l-au deschis împotriva ministerului pe care îl conduce.

Tinerii îi cer să suspende ordinul care le interzice elevilor cu medie mai mică de 5 la admitere să frecventeze un liceu.

„Asociaţia Elevilor din Constanţa a depus o acţiune în suspendarea prevederii ce limitează accesul elevilor în învăţământul liceal. Ca urmare a declaraţiilor pe care le-a realizat ministrul Educaţiei în spaţiul public, referitor la dezacordul privind această măsură, ne dorim ca doamna ministru să trimită către Curtea de Apel Constanţa o adresă prin care să recunoască pretenţiile AEC din cadrul procesului, adică să admită că Asociaţia are dreptate, astfel încât decizia să fie urgentată“, a declarat pentru MEDIAFAX Mihai Tănase, preşedintele AEC.

În luna septembrie 2019, AEC a chemat în instanţă ministerul Educaţiei şi a contestat ordinul ministrului nr. 4948 privind organizarea şi desfăşurarea admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2020-2021, care condiţionează dreptul elevilor de a urma un liceu vocaţional, tehnologic sau teoretic de obţinerea mediei 5,00 la admiterea în clasa a IX-a. Următorul termen în proces a fost stabilit pe 14 noiembrie.

AEC mai arată că şi Avocatul Poporului a avut un punct de vedere în defavoarea acestui ordin: „Şi Avocatul Poporului s-a pronunţat în sprijinul Asociaţiei Elevilor din Constanţa, afirmând, de asemenea, că dreptul elevilor la educaţie este afectat de această măsură, motiv pentru care instituţia s-a autosesizat“, se mai arată în comunicatul de presă transmis de Asociaţia Elevilor din Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici