ASPA vrea să dea până la 440.000 de euro pentru incinerarea cadavrelor câinilor

ASPA vrea să dea între 1.354.500 şi 1.984.500 de lei (circa 440.000 de euro) fără TVA pentru serviciile de incinerare a cadavrelor câinilor din bazele municipalităţii de la Bragadiru, Mihăileşti şi Theodor Pallady, potrivit unui anunţ de pe www.e-licitaţii.ro

561 afișări
Imaginea articolului ASPA vrea să dea până la 440.000 de euro pentru incinerarea cadavrelor câinilor

ASPA vrea să dea până la 440.000 de euro pentru incinerarea cadavrelor câinilor (Imagine: Horatiu Gheorghe/Mediafax Foto)

Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) intenţionează să încheie, prin licitaţie deschisă, un acord cadru cu un un singur agent economic care să acorde servicii de incinerare a cadavrelor de câini.

Cadavrele vor fi colectate din bazele ASPA, respectiv Theodor Pallady, Bragadiru şi Mihăileşti.

Valoarea estimată a acordului cadru este cuprinsă între 1.354.500 şi 1.984.500 de lei (aproximativ 300.000 de euro, respectiv 440.000 de euro) fără TVA, contractul urmând să fie atribuit operatorului economic care va avea oferta cu "preţul cel mai scăzut".

Contractul va fi încheiat pe o perioadă de 21 de luni, valoarea minimă a acestuia având în vederea incinerarea unei cantităţi de cel puţin 387.000 de kilograme, iar cea maximă, a uneia de 567.000 de kilograme.

Potrivit caietului de sarcini al licitaţiei, serviciile de incinerare a cadavrelor câinilor fără stăpân includ şi colectarea şi transportul cadavrelor.

Printre obligaţiile operatorului economic care va câştiga licitaţia se regăseşte şi aceea de a se deplasa la punctele de lucru ale ASPA, la solicitare, pentru colectarea şi transportul cadavrelor de câini în vederea neutralizarii.

"Cadavrele câinilor eutanasiaţi vor fi transportate şi eliminate cu respectarea strictă a prevederilor Regulamentului (CE) nr. 1069/2009 al Parlamentului European şi al Consiliului din 21 octombrie 2009 de stabilire a unor norme sanitare privind subprodusele de origine animală şi produsele derivate care nu sunt destinate consumului uman şi de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 1774/2002 (Regulament privind subprodusele de origine animala) şi ale Ordinului preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 80/2005 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind stabilirea documentelor şi evidenţelor veterinare necesare în cadrul activităţii de neutralizare a deşeurilor de origine animală, cu modificările şi completările ulterioare", se arată în caietul de sarcini.

Transportul la beneficiar şi de la beneficiar se va realiza pe cheltuiala prestatorului.

Ofertele pot fi depuse până în 18 iunie, ora 11.00, şi vor fi deschise în aceeaşi zi, la 12.00.

Potrivit legislaţiei în vigoare, câinii din adăposturi care nu sunt revendicaţi sau adoptaţi în termen de 14 zile ar urma să fie eutanasiaţi.

În 24 aprilie, ASPA anunţa că în Bucureşti au fost eutanasiaţi, începând din 17 februarie, 4.000 de câini fără stăpân.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici