Astăzi încep înscrierile la EVALUAREA NAŢIONALĂ 2020. Iată calendarul examenelor şi programa DOCUMENT

  • Începând de astăzi şi până pe 5 iunie, au loc înscrierile pentru examenul de Evaluare Naţională
  • Calendarul de desfăşurare a Evaluării Naţionale a fost publicat de Ministerul Educaţiei
12374 afișări
Imaginea articolului Astăzi încep înscrierile la EVALUAREA NAŢIONALĂ 2020. Iată calendarul examenelor şi programa DOCUMENT

Astăzi încep înscrierile la EVALUAREA NAŢIONALĂ 2020. Iată calendarul examenelor şi PROGRAMA

Începând de astăzi şi până pe 5 iunie, au loc înscrierile pentru examenul de Evaluare Naţională. Înscrierile sunt făcute automat de şcoală pentru toţi absolvenţii şi nu este necesar ca elevii să se depună o cerere în acest sens, potrivit metodologiei publicate în Monitorul Oficial.

Totodată, în perioada 2- 12 iunie elevii pot participa la cursurile de pregătire ce sunt organizate de şcoli.  
 
Calendarul de desfăşurare a Evaluării Naţionale a fost publicat de Ministerul Educaţiei. 
 
În perioada 2-5 iunie are loc înscrierea elevilor. 
 
Probele se vor desfăşura în perioada 15 – 18 iunie, astfel: pe data de 15 iunie ale loc proba scrisă la Limba şi literatura română, pe data de 17 iunie va fi organizată proba scrisă la Matematică, iar pe 18 iunie proba scrisă la Limba şi literatura maternă. 
 
Pe 22 iunie (până la ora 14) este programată afişarea rezultatelor. 
 
Pe 22 şi 23 iunie trebuie depuse contestaţiile, ce vor fi soluţionate în intervalul 23-26 iunie. 
 
Pe data de 27 iunie vor fi afişate rezultatele finale. 
 
În contextul epidemiei de coronavirus, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va exista o a doua sesiune a Evaluării Naţionale ce va fi organizată pentru elevii bolnavi, care nu vor putea participa la prima sesiune. 
 
„Examenele naţionale vor avea loc fizic, aşa cum au fost planificate şi anunţate deja de câteva săptămâni. Deci, evaluarea naţională se va face începând din 15 iunie, aşa cum a fost planificată, după care vor avea loc examenele de Bacalaureat”, a anunţat preşedintele Klaus Iohannis. 
 
„Pentru copiii care, însă, sunt bolnavi, care sunt găsiţi cu febră la intrarea în şcoală, care sunt izolaţi împreună cu familia la domiciliu, care sunt într-o localitate sau într-un cartier care este în carantină, pentru aceştia se organizează o a doua sesiune de Evaluare Naţională începând din 29 iunie”, a mai spus preşedintele. 
 
Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul vor avea loc cu prezenţa fizică a candidaţilor şi nu online.
 

Anexa 1 Ordin Ministru 4115 by Mediafax.ro on Scribd

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici