Astăzi trebuia să fie România-Ucraina la EURO 2020. Ce am primit la schimb?

  • Astăzi, 18 iunie, s-ar fi jucat al doilea meci de la EURO între Ucraina şi câştigătoarea play-off-ului Ligii Naţiunilor, din traseul A sau D
  • Pentru a se califica la EURO, România trebuia să câştige cu Islanda şi cu învingătoarea din meciul dintre Bulgaria şi Ungaria
  • EURO 2020 a fost amânat pentru vara viitoare, iar România va juca meciurile de calificare pe 8 octombrie şi pe 12 noiembrie
418 afișări

 

Pandemia de coronavirus ne-a ajutat. Campionatul European ne-ar fi prins nepregătiţi. Cele 3 stadioane, Arcul de Triumf, Steaua şi Giuleşti, care au costat 80 de milioane de euro, nu sunt gata. Nici calea ferată, care leagă aeroportul Henri Coandă de Gara de Nord, nu a fost finalizată. Va fi gata pe 31 august.

Astăzi, România ar fi putut juca pe Arena Naţională contra Ucrainei, dacă ar fi câştigat meciurile cu Islanda şi cu învingătoarea din partida dintre Bulgaria şi Ungaria. 

Dacă în timpul campionatelor de fotbal aproape nu găseai loc la terase, în prezent, dată fiind şi lipsa turiştilor, terasele sunt aproape goale.

Cristina spune că situaţia din Centrul Vechi este groaznică. „Având în vedere că nu au mai venit turiştii, toate teresale sunt acum goale”, se plânge aceasta. Dacă meciurile ar fi avut loc conform planificării, ar fi urmărit partidele României, dar şi meciul Ucraina - Austria. 

Însă, cât de pregătiţi am fi fost, dacă nu izbucnea pandemia?

„Aveam două stadioane pentru antrenamente, Ghencea şi Arcul de Triumf. Singurul lucru pozitiv, cu ghilimelele de rigoare, în urma acestei pandemii este că avem încă un an de zile ca să terminăm toate obiectivele”, este de părere fostul fotbalist Gică Popescu.

Astăzi, Ucraina ar fi trebuit să păşească pe gazonul Arenei Naţionale în compania câştigătoarei din play-off-ul Ligii Naţiunilor, din traseul A sau D. România ar fi trebuit să joace contra Ucrainei dacă şi-ar fi câştigat meciurile cu Islanda şi cu învingătoarea din partida dintre Bulgaria şi Ungaria. 

În condiţiile actuale, pe Arena Naţională s-au aflat în cursul zilei doar copii şi părinţi şi persoane care făceau exerciţi în aer liber sau jogging.

Cu ocazia Campionatului European, 100.000 de turişti erau aşteptaţi în România. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici