Atacaţi de urs la Băile Tuşnad: Doi tineri, la spital/ Unul dintre răniţi, operat. Medic: E cel mai grav caz de până acum

Doi tineri au fost transportaţi, duminică dimineaţa, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc după ce au fost atacaţi de un urs într-o zonă centrală din oraşul Băile Tuşnad. Aceştia au suferit răni la picioare, faţă şi piept, însă starea lor e stabilă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2925 afișări
Imaginea articolului Atacaţi de urs la Băile Tuşnad: Doi tineri, la spital/ Unul dintre răniţi, operat. Medic: E cel mai grav caz de până acum

Atacaţi de urs la Băile Tuşnad: Doi tineri, transportaţi la spital

 
Unul dintre cei doi tineri răniţi duminică dimineaţa de urs, la Băile Tuşnad, a fost operat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc, după ce a suferit răni toracice grave. Acesta a sărit în ajutorul prietenului său care fusese atacat primul şi a sfârşit cu răni mult mai grave.
 
Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc, dr. Konrád Judit, a declarat, duminică, corespondentului MEDIAFAX, că unul dintre cei doi tineri a scăpat cu răni mai uşoare, după ce colegul său de serviciu a sărit să-l salveze. Acesta a fost, apoi, rănit mai grav.
 
„Al doilea care a sărit în ajutorul colegului a suferit mai mult. Ursul a smuls părţile moi de pe coaste, suferind răni în zona toracică. Este un caz mai grav, cel mai grav din ultima vreme. Dr. Dobrică, medicul chirurg, specialist de chirurgie toracică, l-a operat si după două ore a ieşit din sală”, a spus dr. Konrád Judit.
 
Pacientului nu îi este pusă viaţa în pericol. Ambii au rămas internaţi în spital.
 
Incidentul s-a petrecut într-o zonă centrală a oraşului Băile Tuşnad. Cei doi tineri, de 27 de ani, mergeau spre gară, pentru a ajunge la Miercurea Ciuc, la serviciu.
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Csaba Borboly, a scris, pe contul său de Facebook, că cei doi tineri au fost atacaţi de o ursoaică ce avea doi pui.
 
De asemenea, vineri, Csaba a scris pe Facebook, că locuitorii din Băile Tuşnad au ajuns la capătul răbdării din cauza urşilor care coboară foarte des din pădure, fiind văzuţi în fiecare zi.
 
Şeful Serviciului de Ambulanţă Harghita, Peter Szilard, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, ambii tineri au suferit plăgi muşcate.

„Ambii au 27 de ani, iar starea lor este stabilă, fiind transportaţi de echipajele medicale la Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc. Incidentul s-a produs într-o zonă centrală a oraşului”, potrivit lui Peter Szilard.

Aceştia au ajuns la spital cu plăgi muşcate şi răni, aproximativ în aceleaşi locuri, faţă, piept şi picior.

În luna iulie, alţi doi bărbaţi au ajuns la spital după ce au fost atacaţi de urs, la Băile Tuşnad.

De asemenea, săptămâna aceasta, un urs a flămând a distrus frigiderul Centrului de protecţie a copilului ”Sfântul Ladislau” din Băile Tuşnad, care adăposteşte 50 de copii.

Consiliul Judeţean Harghita cere măsuri urgente, întrucât susţine că sunt foarte mulţi urşi care umblă pe străzile oraşului Băile Tuşnad, în zone în care sunt copii şi persoane în vârstă. Potrivit CJ Harghita, în perioada în care se coc fructele, urşii ajung zilnic în curţile oamenilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici