Atacul din Vitan: Fraţii Mararu, condamnaţi definitiv la 11 ani şi 3 luni şi 8 ani şi 3 luni de închisoare

Fraţii Anton-Bogdan şi Nicolae-Răzvan Mararu au fost condamnaţi, marţi, definitiv, la 11,3 ani, respectiv 8,3 ani de închisoare, în legătură cu atentatul din cartierul bucureştean Vitan, ei fiind obligaţi de instanţă să achite daune morale de 300.000 de euro şi despăgubiri materiale de 53.000 lei.

3170 afișări
Imaginea articolului Atacul din Vitan: Fraţii Mararu, condamnaţi definitiv la 11 ani şi 3 luni şi 8 ani şi 3 luni de închisoare

Atacul din Vitan: Fraţii Mararu, condamnaţi definitiv la 11,3 ani şi 8,3 ani de închisoare (Imagine: Victor Ciupuliga/ Arhiva Mediafax Foto)

"Condamnă pe inculpatul Mararu Bogdan-Anton la pedeapsa de 8 ani şi 3 luni închisoare, pentru comiterea infracţiunii de instigare la tentativă la omor calificat, în stare de recidivă postcondamnatorie, împotriva persoanei vătămate. (...) Dispune revocarea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei rezultante de 3 ani închisoare, aplicată prin Sentinţa penală nr.382/29.III.2006 a Judecătoriei Piatra-Neamţ, (...) pe care o cumulează cu pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare aplicată în această cauză, astfel că inculpatul va executa pedeapsa de 5 ani şi 6 luni închisoare. (..) Contopeşte pedepsele de 11 ani şi 3 luni închisoare şi de 5 ani şi 6 luni închisoare, astfel că inculpatul va executa pedeapsa închisorii cea mai grea, şi anume pedeapsa rezultantă de 11 ani şi 3 luni închisoare. (..) Condamnă pe inculpatul Mararu Răzvan-Nicolae la pedeapsa de 8 ani şi 3 luni închisoare, pentru comiterea infracţiunii de instigare la tentativă la omor calificat, împotriva persoanei vătămate (..) contopeşte pedepsele de 8 ani şi 3 luni închisoare şi de 2 ani şi 6 luni închisoare, astfel că inculpatul va executa pedeapsa închisorii cea mai grea, şi anume pedeapsa rezultantă de 8 ani şi 3 luni închisoare", se arată în decizia Curţii de Apel Bucureşti.

Instanţa a decis obligarea în solidar a celor doi la plata sumei de 300.000 euro daune morale şi 53.000 lei. Instanţa a decis menţinerea sechestrul asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile, precum şi asupra sumelor de bani ale inculpaţilor Mararu Bogdan-Anton şi Mararu Răzvan-Nicolae până la concurenţa sumelor de 300.000 Euro şi de 53.000 lei.

În aprilie 2015, Tribunalul Bucureşti a decis pedepse mai mari, de 15 şi 12 ani de închisoare, hotărârea fiind atacată.

Fraţii Anton-Bogdan şi Nicolae-Răzvan Mararu au fost trimişi în judecată de procurorii bucureşteni, pe 1 august 2013, pentru instigare la tentativă de omor calificat şi instigare la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, în legătură cu atentatul din cartierul bucureştean Vitan.

Anchetatorii arătau că fraţii Mararu, în perioada septembrie-noiembrie 2012, l-au determinat cu intenţie pe inculpatul Vitalie Proca să comită atacul armat asupra părţii vătămate Răzvan Isăilă, din 26 noiembrie 2012, din Bucureşti, folosind două arme militare- pistolul-mitralieră, calibrul 5,45x39 mm, tip AK 74 şi pistolul Makarov (9x18 mm). Totodată, arătau procurorii, cei doi fraţi au susţinut activitatea infracţională a asasinului plătit, prin asigurarea mijloacelor materiale şi a informaţiilor necesare săvârşirii infracţiunilor.

În 26 noiembrie 2012, pe o stradă din cartierul Vitan din Capitală, Vitalie Proca, cetăţean moldovean, l-a împuşcat în cap şi în piept, cu un automat Kalaşnikov şi un pistol Makarov, pe Răzvan Isăilă, în vârstă de 26 de ani, pe care l-a confundat cu Puiu Mironescu. Isăilă a fost dus atunci la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, unde a fost salvat după ce a fost supus unei intervenţii chirurgicale. În urma atacului armat din 26 noiembrie 2012, din cartierul Vitan din Capitală, comandat de fraţii Mararu, Dumitru Mironescu a plănuit un atentat, pentru a-l ucide pe Bogdan Mararu. Astfel, în noaptea de 10 spre 11 ianuarie, în jurul orelor 02.20, la comanda lui Mironescu, mai multe persoane au amplasat un dispozitivul exploziv sub autoturismul lui Bogdan Mararu, fratele lui Gheorghiţă Mararu, asasinat în noiembrie 2010.

Dumitru "Puiu" Mironescu a fost acuzat că a comandat asasinarea lui Bogdan Mararu, fiind trimis în judecată de procurorii DIICOT, alături de cinci persoane care au pus dispozitivul exploziv sub maşina lui Mararu. În prezent, dosarul se află pe rolul instanţei supreme.

În 14 noiembrie 2010, fratele lui Bogdan şi Răzvan Mararu, Gheorghiţă, lider al lumii interlope nemţene, a fost ucis într-o cafenea din Piatra Neamţ, iar asasinarea acestuia a generat ample dezvăluiri care au provocat cel mai mare scandal din Ministerul de Interne, soldat cu destituirea şefului Poliţiei Române Petre Tobă şi a secretarului de stat Dan Fătuloiu.

Într-un dosar disjuns din acest caz, cetăţenii moldoveni Vitalie Proca şi Ion Druţă au fost trimişi în judecată pentru tentativă de omor.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti l-au trimis în judecată, în 30 ianuarie 2014, pe Vitalie Proca, în stare de arest preventiv, pentru tentativă de omor calificat şi deosebit de grav şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

În acelaşi dosar este judecat şi Ion Druţă, pentru complicitate la tentativă de omor calificat şi la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Acesta este încarcerat în Republica Moldova şi execută o pedeapsă de 20 de ani închisoare pentru participare la comiterea unui triplu asasinat, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului Tribunalului Bucureşti.

Potrivit procurorilor, în toamna anului 2012, pe fondul unui conflict mai vechi, Bogdan şi Răzvan Mararu, prin intermediul lui Ion Druţă, zis "Vanea", l-au angajat pe Vitalie Proca, cetăţean moldovean, "asasin profesionist", pentru a-l ucide pe Ioan Dumitru Mironescu.

Proca l-a confundat pe Dumitru Mironescu cu Răzvan Isăilă, pe care l-a urmărit în perioada 16-26 noiembrie 2012, în zona imobilului acestuia, din strada Ion Morţun, Sector 3, din cartierul Vitan.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici