Ataşatul militar al României la Chişinău a fost prins băut la volan, MApN l-a retras de la post. Dobriţoiu: Nu e exclus să fie o provocare

Ataşatul militar al României la Chişinău, colonelul Danicu Tănasă, a fost prins, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în stare de ebrietate la volan de Poliţia din Chişinău, ministrul Apărării, Corneliu Dobriţoiu declarând că acesta a fost retras de la post şi că va urma o anchetă.

664 afișări
Imaginea articolului Ataşatul militar al României la Chişinău a fost prins băut la volan, MApN l-a retras de la post. Dobriţoiu: Nu e exclus să fie o provocare

Ataşatul militar al României la Chişinău a fost prins băut la volan, MApN l-a retras de la post

Site-ul publika.md informează că ataşatul militar al ambasadei României la Chişinău, colonelul Danicu Tănasă, "a fost prins", în noaptea de sâmbătă spre duminică, în cadrul unei operaţiuni a Poliţiei Rutiere de la Chişinău, în stare de ebrietate la volan, conducând pe bulevardul Ştefan cel Mare din capitala Republicii Moldova.

Potrivit site-ului, "diplomatul a recunoscut că a consumat băuturi tari", iar "în aerul expirat, alcotesterul a înregistrat 0,52 promile de alcool, faţă de limita admisibilă de 0,15".

Sursa menţionată a precizat că automobilul diplomatului a fost preluat de reprezentanţii Ambasadei, chemaţi la faţa locului de Poliţie.

Corneliu Dobritoiu a declarat, duminică dimineaţă, că nu este exclus să fie vorba despre "o provocare", el adăugând că în diplomaţie uneori se poate întâmpla să ţi se ofere o cupă cu şampanie, "care poate să conţină şi altceva".

El a spus, într-o intervenţie la Realitatea TV, că nu este exclus ca în cazul ataşatului militar de la Chişinău să fie vorba despre o provocare.

"Nu este exclus să fie o provocare", a spus Dobriţoiu, menţionând că este important de stabilit cu exactitate, în urma anchetei care va avea loc, ce s-a întâmplat în cazul ataşatului militar la Chişinău.

Întrebat despre ce provocare ar putea fi vorba în cazul diplomatului român, Dobriţoiu a răspuns: "Ştiţi cum mai sunt lucrurile în diplomaţie, se spune «Ia o cupă cu şampanie!» şi acea cupă poate să conţină şi altceva".

El a subliniat însă că important este ce va stabili ancheta în acest caz.

Maşina pe care o conducea ataşatul militar avea numere de înmatriculare diplomatice şi a fost oprită de angajaţii Poliţiei Rutiere în cadrul operaţiunii "Nopţile Albe", desfăşurată în Chişinău.

Potrivit site-ului, au mai fost opriţi alţi 13 şoferi aflaţi în stare de ebrietate.

După declaraţia lui Dobriţoiu, MApN a remis un comunicat în care precizează că a dispus rechemarea diplomatului român în ţară şi constituirea unei comisii care să analizeze incidentul.

"Ministerul Apărării Naţionale a luat act de situaţia creată la Chişinău în seara zilei de 10 noiembrie în care a fost implicat ataşatul român al apărării. M.Ap.N. a dispus rechemarea diplomatului român în ţară şi constituirea unei comisii care să analizeze incidentul", se arată în comunicat, fără alte precizări.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici