ATENTATUL CU BOMBĂ dejucat la Piatra Neamţ: Curtea de Apel Bacău a decis arestarea celor cinci reţinuţi

Cele cinci persoane reţinute de DIICOT Neamţ în cazul tentativei de asasinare a lui Bogdan Mararu, la Piatra Neamţ, au fost arestate preventiv, sâmbătă seară, de Curtea de Apel Bacău.

967 afișări
Imaginea articolului ATENTATUL CU BOMBĂ dejucat la Piatra Neamţ: Curtea de Apel Bacău a decis arestarea celor cinci reţinuţi

ATENTATUL CU BOMBĂ dejucat la Piatra Neamţ: Curtea de Apel Bacău a decis arestarea celor cinci reţinuţi (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Cei cinci au fost duşi, sâmbătă după-amiază, la Curtea de Apel Bacău, unde au fost audiaţi de către un judecător, după ce procurorii DIICOT Neamţ au solicitat arestarea preventivă, pentru 29 de zile, a acestora.

Ulterior, instanţa a admis cererile procurorilor DIICOT, fiind emise mandate de arestare preventivă pe numele celor cinci.

Cinci persoane duse la audieri la DIICOT Neamţ în cazul privind tentativa de asasinat a lui Bogdan Mararu au fost reţinute, vineri seară, de procurori.

Vineri, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Neamt, împreună cu ofiţeri de politie judiciară din cadrul BCCO Bacău şi SCCO Neamţ, au prins în flagrant delict trei tineri membri ai unei grupări specializate în săvârşirea de infracţiuni de violenţă - omor calificat, distrugere calificată şi acte de terorism. Conform DIICOT, sub coordonarea liderului grupării, în vârstă de 43 de ani, suspecţii au amplasat un dispozitiv exploziv artizanal sub un autoturism, "în vederea suprimării vieţii părţii vătămate B.M. (Bogdan Mararu-n.r.), proprietarul autoturismului".

Membrii grupării intenţionau să distrugă prin incendiere şi două spaţii comerciale din Piatra Neamţ, aparţinând altor două persoane.

Atentatul cu bombă a avut loc vineri dimineaţă pe strada Privighetorii din municipiul Piatra Neamţ, pachetul cu dispozitiv exploziv fiind montat sub maşina lui Bogdan Mararu, fratele lui Gheorghiţă Mararu, asasinat în noiembrie 2010. În zona respectivă se află sediul Direcţiei de Finanţe, Spitalul Judeţean, două biserici şi o bancă.

Locatarii din blocul în faţa căruia era parcată maşina au fost evacuaţi, zona fiind izolată şi evacuată timp de aproximativ 12 ore.

Prefectul de Neamţ, Ilie Mitea, declara pentru corespondentul MEDIAFAX că zona în care a avut loc atentatul cu bombă a fost evacuată pe o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi. El preciza că starea de alertă din Piatra Neamţ a fost declanşată în jurul orei 02.00, când a fost semnalată bomba.

Purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava, afirma, vineri, că suspecţii erau monitorizaţi de SRI şi DIICOT încă din luna decembrie, iar vineri dimineaţă SRI a intervenit pentru prinderea acestora.

El preciza că vineri dimineaţă, încă din jurul orei 03.00, o echipă de pirotehnişti ai Brigăziii specializate antiteroriste a SRI s-a aflat la faţa locului şi a aplicat procedurile standard pentru aceste situaţii, însă s-a decis ca acţiunea să fie coordonată de o echipă suplimentară care a fost trrimisă de la Bucureşti. Operaţiunea de detonare a bombei a durat aproximativ o oră şi jumătate.

Potrivit acestuia, SRI a găsit sub maşina de la Piatra Neamţ "un kilogram de explozibil plastic de provenienţă străină".

Bogdan Mararu este fratele lui Gheorghiţă Mararu, asasinat în noiembrie 2010.

În 14 noiembrie 2010, Gheorghiţă Mararu, lider al lumii interlope nemţene, a fost ucis într-o cafenea din Piatra Neamţ, iar asasinarea acestuia a generat ample dezvăluiri care au provocat cel mai mare scandal din Ministerul de Interne, soldat cu destituirea şefului Poliţiei Române Petre Tobă şi a secretarului de stat Dan Fătuloiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici