Atentatul de la Nisa: Cinci persoane, patru bărbaţi şi o femeie, puse oficial sub acuzare. Atacul a fost plănuit luni de zile

Cinci suspecţi, patru bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 22 şi 44 de ani, au fost puşi sub acuzare şi arestaţi preventiv pentru complicitate la pregătirea atentatului de la Nisa, relatează BBC News online.

2891 afișări
Imaginea articolului Atentatul de la Nisa: Cinci persoane, patru bărbaţi şi o femeie, puse oficial sub acuzare. Atacul a fost plănuit luni de zile

Atentatul de la Nisa: Cinci persoane, patru bărbaţi şi o femeie, puse oficial sub acuzare. Atacul a fost plănuit luni de zile

Francois Molins a declarat într-o conferinţă de presă că atacul fusese plănuit cu câteva luni de zile în urmă. Acesta a adăugat că unul dintre suspecţi a filmat scena atacului.

Trei dintre suspecţi, identificaţi drept Ramzi A, Mohamed Oualid G şi Chokri C au fost inculpaţi pentru complicitate la o "crimă comisă de un grup cu legături teroriste".

Un cuplu albanez este suspectat că ar fi furnizat un pistol lui Lahouaiej-Bouhlel şi au fost acuzaţi de "încălcarea legislaţiei privind armele în legătură cu un grup terorist".

La fel ca autorul atacului, suspecţii nu erau cunoscuţi serviciilor franceze de informaţii înainte de atac, deşi Ramzi A a fost anterior condamnat pentru droguri şi alte infracţiuni minore, a mai precizat Molins.

Potrivit procurorului Molins, fotografiile şi istoria căutărilor online din telefonul lui Bouhlel arată că acesta plănuia un viitor atac încă din anul 2015.

Gruparea teroristă Stat Islamic a revendicat atacul de la Nisa declarând că Bouhlel ar fi fost unul dintre "soldaţii" organizaţiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici