Atenţie la polei! Trenurile circulă în condiţii speciale, la intrarea în Capitală/ Trafic rutier îngreunat pe mai multe artere

La aceasta oră, trenurile circulă în condiţii speciale la intrarea în Capitală, între staţiile Periş - Buftea - Chitila - Bucureşti Nord, pe ambele sensuri, din cauza poleiului depus pe linia de contact. Circulaţia rutieră se desfăşoară îngreunat, din cauza poleiului, pe mai multe artere rutiere din ţară. În judeţele Constanţa şi Tulcea ceaţa densă a redus vizibilitatea local sub 50 de metri.

1027 afișări
Imaginea articolului Atenţie la polei! Trenurile circulă în condiţii speciale, la intrarea în Capitală/ Trafic rutier îngreunat pe mai multe artere

Trafic rutier îngreunat pe mai multe artere rutiere din ţară, din cauza poleiului

„În timpul circulaţiei apar fluctuaţii de tensiune şi implicit întreruperi de alimentare cu energie electrică a locomotivelor, ceea ce necesită o nouă conectare a acestora la linia de contact pentru a-şi putea continua mersul”, a declarat Oana Brânzan, purtător de cuvânt CFR Infrastructură.

Întârzieri importante înregistrează mai ales trenurile care urmează să intre în Capitală.

La ora scrierii ştirii, trenul IR 1654 de la Vatra Dornei Băi, care trebuia să ajungă la Bucureşti la ora 7:29, avea o întârziere de 145 de minute, iar trenul R3002 de la Braşov, care trebuia să ajungă la ora 7:39, avea o întârziere de 135 de minute.

În plus, înregistrări de 55 de minute erau pentru trenul IR 1558 de la Buzău, a cărui oră de sosire era 8:54, şi pentru trenul IR 1658 de la Bacău, care trebuia să ajungă la 9:22.

O întârziere de câte 50 de minute era consemnată pentru trenurile R15002 Nehoiaşu-Bucureşti şi IR 1570 de la Galaţi, primul trebuind să ajungă la 9:00, iar al doilea la 9:57.

Potrivit Centrului Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, joi dimineaţa se circulă îngreunat, din cauza poleiului pe mai multe artere rutiere din judeţele Buzău, Brăila, Călăraşi, Galaţi Ialomiţa, Ilfov, Girugiu, Harghita, Prahova, Tulcea şi Vrancea.

În judeţele Constanţa şi Tulcea se circulă îngreunat din cauza ceţii dense a care a redus vizibilitatea sub 150 de metri şi pe alocuri chiar şi sub 50 de metri.

De asemenea, pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, între localităţile Fundulea şi Lehliu, pe anumite porţiuni s-a format polei.

În judeţul Buzău, din cauza poleiului circulaţia vehiculelor rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, a fost restricţionată pe DN2B Buzău –Brăila.

În judeţul Gorj, traficul este restricţionat pe DN 67C, între localităţile Novaci şi Rânca, pe tronsonul kilometric 16 şi 34+800 de metri, pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, restricţie valabilă până la finalul lunii martie 2019.

Totodată, circulaţia vehiculelor rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, este interzisă, joi, între orele 06.00 – 22.00, cu ocazia zilei Unirii Principatelor Române, pe ambele sensuri pe tronsonul DN 7: Piteşti (ieşire din municipiu) - Râmnicu Vâlcea - Veştem (intersecţie cu DN1).

Nord-estul, sud-estul, sudul, centrul şi sud-vestul ţării se află, începând de joi de la ora 4 până vineri la ora 14.00, sub cod galben de ploi, ninsori viscolite şi polei. Vântul va sufla cu 70 de kilometri pe oră în Muntenia, Moldova şi la munte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici