Atenţie părinţi şi elevi! Sindicatele din educaţie anunţă grevă de avertisment mâine, 17 mai, în intervalul orar 11:00- 13:00

Cele trei mari federaţii sindicale din învăţământ anunţă că în urma unui referendum intern au votat pentru declanşarea unei greve generale. Totuşi, greva generală va fi precedată de o grevă de avertisment mâine, 17 mai, în intervalul orar 11:00- 13:00.

1825 afișări
Imaginea articolului Atenţie părinţi şi elevi! Sindicatele din educaţie anunţă grevă de avertisment mâine, 17 mai, în intervalul orar 11:00- 13:00

Atenţie părinţi şi elevi! Sindicatele din educaţie anunţă grevă de avertisment mâine, 17 mai, în intervalul orar 11:00- 13:00

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia Sindicatelor din Educaţie „SPIRU HARET” şi Federaţia Naţională Sindicală „Alma Mater” anunţă că angajaţii din educaţie vor intra în grevă de avertisment mâine 17 mai în intervalul 11- 13.

Acestă grevă este ultimul avertisment câtre guvernanţi înainte de declanşarea unei greve generale pe 22 mai.

"După cinci luni de proteste, guvernul României din păcate a fost impasibil. Au fost doar promisiuni nepuse în practică(...) E voinţa oamenilor de a a declanşa conflictul de muncă şi de a intra în grevă", au spus reprezentaţii sindicatelor într-o conferinţă de presă.

“Dragi părinţi vă cerem să ne înţelegeţi că am apelat la această formă extremă de protest ca ultimă soluţie pentru ai determina pe aceşti guvernanţi să nu ne mai ignore să nu mai fie indiferenţi şi să nu mai amâne luarea unor decizii vitale nu doar pentru noi şi pentru sistemul de învăţământ şi pentru viitorul copiilor dumneavoastră. Dragi elevi să nu vă speriaţi de declanşarea acestei forme de protest este o acţiune îndreptăţită a noastră o acţiune de protest care vizează până la urmă o finanţare corespunzătoare sistemul educaţional şi asigurarea unui viitor pentru voi aici în ţară", au spun sindicaliştii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici