Atenţionare MAE privind grevele feroviare din Belgia, în zilele de sâmbătă din iulie şi august

MAE îi informează pe românii care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze în Belgia că în fiecare zi de sâmbătă a lunilor iulie şi august 2015 vor fi acţiuni greviste, ce vor afecta anumite segmente ale traficului feroviar.

61 afișări
Imaginea articolului Atenţionare MAE privind grevele feroviare din Belgia, în zilele de sâmbătă din iulie şi august

Atenţionare MAE privind grevele feroviare din Belgia, în zilele de sâmbătă din iulie şi august (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit deciziei Sindicatului Autonom al Conductorilor de Tren din Belgia (SACT), în fiecare zi de sâmbătă a lunilor iulie şi august 2015 vor fi acţiuni greviste, ce vor afecta anumite segmente ale traficului feroviar, anunţă Ministerul de Externe, într-un comunicat.

Societatea Naţională a Căilor Ferate Belgiene (SNCB) se aşteaptă la perturbări semnificative ale circulaţiei feroviare, agravate de dificultatea estimării anticipate a consecinţelor, astfel că SNCB oferă toate informaţiile disponibile călătorilor pe diferite canale, inclusiv prin planificatorul de călătorii - disponibil on line, în aplicaţii pe telefon mobil, precum şi prin anunţuri permanente în gări sau staţii feroviare.

MAE mai informează că români care intenţionează să călătorească cu trenul în Belgia se pot informa accesând pe Internet pagina web dedicată http://www.belgianrail.be/fr/actualite/greves-ete.aspx.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să consulte site-ul Internet http://www.mae.ro, pentru a obţine informaţii actualizate şi reaminteşte faptul că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (ce poate fi descărcată gratuit din "App Store" şi "Google Play"), care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS îţi poate salva viaţa!".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici