Au fost arestaţi fostul episcop de Huşi şi încă un fost prelat ortodox. Reacţia avocatului lui Corneliu Onilă

  • Fostul episcop de Huşi Corneliu Onilă a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de magistraţii din Iaşi
  • Aceeaşi măsură a fost luată şi pentru Sebastian Jitaru, fost arhimandrit
  • Decizia poate fi atacată cu apel
1884 afișări
Imaginea articolului Au fost arestaţi fostul episcop de Huşi şi încă un fost prelat ortodox. Reacţia avocatului lui Corneliu Onilă

Fostul episcop de Huşi, Corneliu Onilă, este cercetat pentru viol şi agresiune sexuală asupra unui minor

UPDATE

Corneliu Onilă, fostul episcop de Huşi, şi Sebastian Jitaru, fost arhimandrit, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile. Decizia Curţii de Apel Iaşi poate fi atacată.

Avocatul lui Onilă, Liviu Bran, a anunţat deja că va ataca soluţia.

Fostul episcop de Huşi, Corneliu Onilă este cercetat pentru mai multe infracţiuni, anunţă procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi.

"Corneliu Onilă (...) este cercetat pentru săvârşirea unei infracţiuni de agresiune sexuală în formă continuată (...) în dauna unei persoane vătămate minore la momentul comiterii faptei şi o infracţiune de viol în formă continuată.", au anunţat anchetatorii.

Cel de-al doilea inculpat în dosar este Sebastian Jitaru, fost arhimandrit.

Acesta este cercetat pentru " trei infracţiuni distincte de viol în formă continuată (...) în dauna unor persoane vătămate minore la momentul comiterii faptelor, şantaj în formă continuată (...) şi agresiune sexuală (...) în dauna unei persoane vătămate minore la momentul comiterii faptei", potrivit sursei citate.

Cei doi sunt acum în faţa instanţei, cu propunere de arestare preventivă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici