Au revenit în ţară din cauza coronavirusului. Cum au reuşit proxeneţii din Tulcea să evite conflictele între „soţii” şi „iubitele” lor recent sosite

O grupare de proxeneţi din Tulcea, care a funcţionat între anii 2013 - 2020 prin racolarea unor tinere cu promisiunea unei relaţii serioase şi exploatarea lor în străinătate, a fost destructurată. Epidemia a readus victimele în ţară, moment în care proxeneţii au realizat că au mai multe „soţii”.

1626 afișări
Imaginea articolului Au revenit în ţară din cauza coronavirusului. Cum au reuşit proxeneţii din Tulcea să evite conflictele între „soţii” şi „iubitele” lor recent sosite

Cum au evitat proxeneţii din Tulcea conflictele între „soţiile” şi „iubitele” lor, revenite în ţară

Procurorii DIICOT Tulcea şi poliţiştii au făcut 4 percheziţii domiciliare în oraşul Măcin, judeţul Tulcea, la locuinţele mai multor persoane cu vârste cuprinse între 21 şi 55 de ani, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în proxenetism.

În perioada anilor 2013 – 2020, în judeţul Tulcea a fost constituit un grup infracţional organizat prin care se racolau fete, prin metoda „lover boy”, în scopul exploatării sexuale a acestora în Olanda, Germania, Spania şi Elveţia .

„În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că, liderul grupării infracţionale avea rolul de coordonare a activităţii infracţionale prin colectarea şi gestionarea banilor proveniţi din practicarea prostituţiei de către persoanele vătămate, înlesnirea practicării prostituţiei prin întreţinerea unei atmosfere de familie, intervenţia şi aplanarea conflictelor ce apăreau între persoanele vătămate, între acestea şi membri ai grupării, îndemnarea tinerelor la practicarea prostituţiei sub pretextul iluzoriu al formării şi întreţinerii unei familii, iar ceilalţi membri ai grupării aveau rolul de a determina şi înlesni practicarea prostituţiei de către mai multe tinere prin metoda <lover boy> şi de a obţine sume de bani de pe urma practicării prostituţiei de către acestea”, transmite DIICOT.

Din cauza epidemiei de coronavirus, fetele au fost nevoite să revină în România, moment în care membrii grupării au realizat că sunt mai multe „soţii” sau „ concubine” ale aceluiaşi inculpat, iar pentru a se evita întâlnirea şi conflictele dintre acestea s-a discutat despre posibilitatea cumpărării sau închirierii unor garsoniere în oraşul Măcin, în care unele dintre acestea să fie cazate.

La percheziţii au fost identificate şi ridicate sumele de 39.400 euro, 15.500 coroane suedeze, 9.575 lei, 10 telefoane mobile şi două autoturisme de lux cu valoare de aproximativ 70.000 euro.

Trei persoane au fost arestate în acest caz de Tribunalul Tulcea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
proxeneţi,
tulcea,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici