Au voie supermarketurile să-ţi ia temperatura la intrare? Ce spune Raed Arafat şi avertismentul şefului DSU pentru cei care nu respectă regula

  • Raed Arafat avertizează că firmele şi instituţiile care nu introduc termoscanarea pot fi amendate
  • "Regula e regula. Dacă nu ia temperatura la intrare, riscă amendă", spune Arafat
  • Şeful DSU spune că instituţia va efectua controale
8546 afișări
Imaginea articolului Au voie supermarketurile să-ţi ia temperatura la intrare? Ce spune Raed Arafat şi avertismentul şefului DSU pentru cei care nu respectă regula

Au voie supermarketurile să-ţi ia temperatura la intrare? Ce spune Raed Arafat şi avertismentul şefului DSU

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne şi şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, îi avertizează pe cei care nu vor efectua scanarea termică. Acesta spune că instituţiile şi companiile care activează în locuri în care au acces peste 50 de oameni trebuie să efectueze o minimă testare a temperaturii pentru a-i detecta pe cei cu posibile simptome ale coronavirusului.

RAED ARAFAT: "Regula e regulă şi trebuie respectată"

"Termoscanarea. Regula e regulă. Dacă nu ia (n.r instituţia/compania) temperatura la intrare, poate fi amendată. Dacă este o decizie luată de autorităţi ca la supermarketuri, locuri unde lucrează peste 50 de persoane, să trebuiască clar să ia temperatura, va trebui să se respecte regula şi să se efectueze termoscanarea.
 
Cine nu o va face şi va fi observat de Direcţia de Sănătate Publică sau de organele de control este posibil să fie amendat", a spus Raed Arafat astăzi.
 
"Este vorba despre protecţia celor din acel spaţiu", a completat secretarul de stat.
 
Precizările vin în contextul apariţiei pe reţelele de socializare a mai multor videouri în care diverse persoane refuză scanarea termică de la intrarea în supermarketuri. Acesta au iscat discuţii aprinse în mediul online.
 
Accesul celor cu temperatură de peste 37.3 grade Celsius este restricţionată în aceste spaţii.
 
România se află în stare de alertă începând cu data de 15 mai.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici