Video Augustin Lazăr explică delegarea Ancăi Jurma la şefia DNA: E echilibrată, nu trebuie să exceleze în anchete

Augustin Lazăr a spus, miercuri, la sediul CSM, că a delegat-o pe Anca Jurma pentru funcţia de procuror-şef interimar al DNA, deoarece ea este un procuror echilibrat şi experimentat, care nu trebuie să exceleze în anchete pentru a asigura continuarea activităţii în Direcţie.

1147 afișări

 

„Domnia sa este o persoană experimentată, este un procuror experimentat al DNA, este un diplomat al Ministerului Public, este vicepreşedinte al reţelei internaţionale anticorupţie din Europa şi este foarte bine cunoscută atât la nivel european, cât şi la nivel intern. Este un procuror echilibrat, care nu trebuie să exceleze în anchete, fiindcă sunt anchetatori. Ceea ce se reproşează public acum DNA, nu sunt în niciun caz incisivitatea şi anchetele pe care le face. Sunt destui care să facă anchete, trebuie să fie şi procurori care să asigure echilibrul, să ia nişte măsuri înţelepte, echilibrate în acest moment, care este foarte sensibil”, a spus procurorul general Augustin Lazăr.

Ca urmare a decretului prin care preşedintele Klaus Iohannis a revocat-o din funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie pe Laura Codruţa Kovesi şi a publicării acestuia în Monitorul Oficial, procurorul general Augustin Lazăr a emis, luni, ordinul de delegare în această funcţie a Ancăi Jurma, procuror DNA, anunţă Parchetul General.

Procurorul Anca Jurma a deţinut două mandate de şef al serviciului de cooperare internaţională, ulterior fiind consiliera Laurei Codruţa Kovesi, însă aceasta nu a instrumentat dosare penale de mai bine de 10 ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici