Augustin Lazăr îi răspunde şefului Secţiei de anchetare a magistraţilor: Acuzaţii nefondate

Procurorul general anunţă, joi,că respinge acuzaţiile lui Gheorghe Stan, procuror şef al S.I.I.J., conform cărora ar fi creat obstacole în asigurarea bazei logistice, în elaborarea organigramei sau în privinţa modului de interpretare a principiilor care guvernează activitatea Ministerul Public.

2654 afișări
Imaginea articolului Augustin Lazăr îi răspunde şefului Secţiei de anchetare a magistraţilor: Acuzaţii nefondate

Procurorul general Augustin Lazăr îi răspunde lui Gheorghe Stan: Acuzaţii nefondate

"Procurorul general al PÎCCJ respinge acuzaţiile nefondate ale domnului Gheorghe Stan, procuror şef al S.I.I.J., conform cărora ar fi creat obstacole în asigurarea bazei logistice, în elaborarea organigramei sau în privinţa modului de interpretare a principiilor care guvernează activitatea Ministerului Public. În relaţia cu secţia nou înfiinţată a manifestat întotdeauna deschidere la dialog şi sprijin pentru asigurarea tuturor condiţiilor necesare funcţionării, acestei secţii asigurându-i-se, uneori prin eforturi deosebite şi în detrimentul altor compartimente, condiţiile necesare înfiinţării şi funcţionării", se arată într-un mesaj al procurorului general, remis MEDIAFAX.

Augustin Lazăr transmite că au fost efectuate din timp demersurile pentru asigurarea cadrului legal şi administrativ de funcţionare a secţiei, respectiv pentru adoptarea statului de funcţii şi personal şi a regulamentului.

"Menţionăm că operaţionalizarea S.I.I.J. nu a beneficiat de alocarea de resurse financiare şi umane în mod suplimentar, susţinerea necesităţilor acesteia realizându-se prin diminuarea corespunzătoare a resurselor celorlalte secţii. Spre exemplu, pentru o schemă de 5 procurori au fost alocate 5 birouri din care anterior a fost mutat personalul aparţinând altor compartimente.
Funcţionarea în prezent într-un sediu separat se datorează inclusiv demersurilor şi alocării resurselor necesare de către procurorul general, S.I.I.J. nefiind ordonator de credite. Procurorul general al P.Î.C.C.J. solicită tuturor procurorilor înalte standarde profesionale şi respectarea legii, îndeplinirea atribuţiilor cu responsabilitate, independenţă şi imparţialitate.Standardele de independenţă şi profesionalism sunt aceleaşi pentru toţi procurorii Ministerului Public, conform statutului constituţional şi cadrului legal, dar aşteptările de a corespunde acestora sunt cu atât mai mari în cazul unei structuri specializate să ancheteze magistraţi", potrivit sursei citate.

Reacţia procurorului general vine după ce Gheorghe Stan, şeful Secţiei de anchetare a magistraţilor, a declarat joi că încă de la momentul în care forul a devenit operaţional a întâmpinat obstacole din partea procurorului general. "Deşi au existat multe semnale pozitive din partea magistraţilor, în sensul primirii cu deschidere a înfiinţării acestei secţii, încă de la momentul operaţionalizării acesteia am întâmpinat obstacole din partea conducerii Ministerului Public, este vorba despre procurorul general, în asigurarea bazei logistice, a dotărilor, a elaborării organigramei, dar şi în modul de interpretare a principiilor care guvernează activitatea ministerului", a declarat Gheorghe Stan, şeful Secţiei de anchetare a magistraţilor.

Acesta a mai acuzat că pentru a deveni funcţională Secţia, a fost nevoie de trei acte normative.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici