Augustin Lazăr, procurorul general: Trebuie audiate persoanele invocate în înregistrările lui Sebastian Ghiţă

Procurorul general Augustin Lazăr, a declarat vineri că persoanele invocate în înregistrările fostului deputat Sebastian Ghiţă trebuie audiate, iar documentele şi înregistrările trebuie ridicate, afirmând că acestea au fost prezentate publicului într-o manieră "tendenţioasă".

1690 afișări
Imaginea articolului Augustin Lazăr, procurorul general: Trebuie audiate persoanele invocate în înregistrările lui Sebastian Ghiţă

Augustin Lazărâ, procurorul general: Trebuie audiate persoanele invocate în înregistrările lui Sebastian Ghiţă

"Într-adevăr, pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalitate există un dosar care a fost înregistrat în urmă cu două zile în care se fac investigaţii în legătură cu afirmaţiile care au apărut în spaţiul public, cu înregistrările care au alertat într-un fel opinia publică şi care cred că sunt prezentate într-o manieră destul de tendenţioasă, după cum le vedem la televizor. Ele sunt prezentate într-o anume formă, sugerându-ne nouă deja ceea ce ar trebui să facem. Ori cercetările ar trebui să fie obiective", a declarat procurorul general, Augustin Lazăr, în legătură cu dosarul deschis în urma înregistrărilor prezentate de Sebastian Ghiţă.

Augustin Lazăr a afirmat că persoanele care sunt invocate în înregistrări trebuie să fie audiate.

"Evident că trebuie audiate persoanele care sunt invocate în cazul acesta. Trebuie ridicate acele înregistrări, documentele care se vehiculează", a răspuns Lazăr, întrebat când încep audierile şi cine ar trebui să vină la aceste audieri.

Întrebat dacă şi şefa DNA Laura Codruţa Kovesi ar trebui audiată, procurorul general a refuzat să spună numele celor care ar trebui audiaţi.

"Nu aş dori să spun numele persoanelor audiate, pentru că acolo există un procuror şi nu ar trebui să îi spunem noi ce trebuie să facă", a răspuns Augustin Lazăr.

Procurorii de la Parchetul General au deschis un dosar penal după ce postul România TV a difuzat o înregistrare în care Traian Băsescu vorbeşte despre informaţii pe care le-ar fi primit în legătură cu dosarul ICA, în care a fost condamnat Dan Voiculescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici